Gözaltındaki polislerle ilgili yeni gelişme

Terör ve yolsuzlukla mücadele eden polislere karşı sahur saatinde yapılan yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 66 polis tutuklanmaları istemiyle 1 nolu sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Gözaltındaki polislerle ilgili yeni gelişme

Operasyon kapsamında 39’u istihbarat 76’sı terör şubelerden olmak üzere 115 kişi gözaltına alınmıştı. Dün adliyeye sevk edilen polislerin savcılık sorgusu gözaltı süresinin dolduğu 01.30'dan yaklaşık 2 saat sonra tamamlandı.

Savcılar Okan Özsoy ve İrfan Fidan tarafından yürütülen operasyon kapsamında, ifade alma işlemelerine savcılar, Adem Meral, Fuzuli Aydoğdu, Hasan Yılmaz, İsmail Uçar, Gökalp Kökçü, Yusuf Hakkı Doğan ve Cumali Karakütük katıldı. saatler sabah 04:00'e gelirken biten ifade işleminin ardından 66 kişi gözaltı süresi dolduktan 2 saat sonra tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.  Kanuna göre gözaltı süresi dolana kadar herhangi bir karar sonucuna ulaşmazsa şüphelilerin derhal serbest bırakılmaları gerekiyor.  

Aralarında eski istihbarat şube müdürü Ali Fuat Yılmazer’inde olduğu 39 polisten 22'si önceki gün adliyeye sevk edilmişti. Bunlardan  14'ü serbest bırakılırken 8’i tutuklanmıştı. 17 kişide dün adliyeye sevk edildi. Savcılık işlemelirnin ardından aralarında eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’inde bulunduğu 17 kişi de tutuklanması istemiyle mahkemeye gönderildi. Selam-Tevhit soruşturması kapsamında başlatılan operasyonda alınan 75 kişi dün adliyeye sevk edilmişti. Bunlardan 26’sı savcılık sorgusunun ardından serbest kalmıştı. 49’u da tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderildi. Tutuklanmaları istenen isimler arasında Eski Terör Şube Müdürlerinden Ömer Köse’de yer alıyor. Bu kararla toplamda 66 polis tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilmiş oldu.  Ancak mahkeme hakimi Bekir Altun, adliyede olmadığı için sorgulama başlamadı.

'6 metrelik alanda 4 kişi yatırdılar'

Sahur vakti yapılan operasyonda gözaltına alınan polislerden 26'sı daha bugün savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Serbest kalanlardan Ramazan Alay, "6 metrelik alanda 4 kişi yatırdılar. Bir DHKP-C'liye bile böyle muamele yapılmadı." dedi.

Serbest kalan polislerden Ramazan Alay da serbest kalanlar arasındaydı. Alay, adliye çıkışında açıklamalarda bulundu. Ramazan Alay, "İfade vermeyen bazı arkadaşlar var. Malum usulsüz gözaltılar yapıldığı için ve gözaltı süresi geçtiği için bazı arkadaşların ifadesi alınmadan mahkemeye sevk edildi. Ellerine gözlerine bulaştırdılar." şeklinde konuştu.

"6 metrekarelik alanda 4 kişi yatırdılar" diyen Alay, "Bir PKK'lıya bir DHKP-C'liye bile böyle muamele yapılmadı. Örgütçü de olsa biz insan muamelesi yaptık onlara. Biz insandık, onları da insan olarak gördük. Bizi insan olarak görmeyenler utansın." ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Gözaltındaki polislerle ilgili yeni gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER