Guardian: Erdoğan sınırsız güç için Türk medyasını eziyor

İngiliz The Guardian gazetesinin internet sitesinde bugün yayınlanan bir yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sınırsız iktidar için Türk medyasını ezdiği yorumu yapıldı.

Guardian: Erdoğan sınırsız güç için Türk medyasını eziyor

Erdoğan'ın eleştirileri umursamadığı belirtilen yazıda, eleştirel bir basının yeniden seçilmesi için en büyük engel olduğu belirtildi.

Robert Ellis imzalı yazıda, Erdoğan'ın hükümeti eleştirenlere karşı restinin ardından Pazar günü gazetecilerin gözaltına alınmasının sürpriz olmadığına değinildi. Zaman Gazetesi'nin, Erdoğan tarafından 'bir numaralı düşman' ilan edilen Gülen hareketinin amiral gemisi olduğu yorumu yapılan yazıda, cumhurbaşkanının Gülen'e sempati duyan kamu görevlilerini 'paralel devlet' diyen tanımladığına dikkat çekildi. Yolsuzluk soruşturmalarının ardından binlerce polisin başka yerlere atandığını belirten Ellis, Gezi olaylarından sonra da yüzlerce gazetecinin işini kaybettiğine ve şimdi sıranın Gülen'e yakın olan medyaya geldiğine dikkat çekti. Robert Ellis, Today's Zaman için de yazılar kaleme aldığını ve görüşlerini yansıtmasına karışmama konusunda titiz davranıldığını belirttti.

AK Parti'nin iktidara gelmesi ve yerini sağlamlaştırması konusunda Gülen hareketinin de etkisi olduğunu belirten Ellis fakat şimdi Erdoğan'ın, hareketin aleyhine döndüğünü ifade etti.

Erdoğan'ın yolsuzluk soruşturmalarının adil ve serbest şekilde sürmesini sağlama niyetinde olmadığını vurgulayan Ellis, sanıklar hakkındaki tüm suçlamaların düşürüldüğünü ve meclis komisyonundaki soruşturma ilgili haberlere sansür uygulandığını belirtti. Erdoğan'ın, 2015 seçimlerinin ardından başkanlık sitemiyle sınırlandırılmamış bir güç elde etmek istediğini ifade eden Ellis, bunun karşısındaki en önemli engelin ise eleştirel basın olduğunu kaydetti.CİHAN
<< Önceki Haber Guardian: Erdoğan sınırsız güç için Türk medyasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER