'Gülen, bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymet'

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz: 'Gülen, bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymet'

'Gülen, bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymet'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymet olduğunu söyledi. Gülen'in değerli, bilge bir insan olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Her şeyi de açık, devletin denetimi, gözetimi altında açık. Hakkında herhangi bir savcının iddiası, mahkûmiyet kararı olmayan birini çete diye itham ederseniz ona karşı da büyük bir haksızlık yaparsınız" dedi.

Zaman gazetesinin haberine göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören teklifin görüşülmesine devam ediliyor. Burada yaptığı konuşmasında, temiz insanları çete diye suçlamanın kabul edilemez olduğunu söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Evet, evet, evet, bunu kim söylüyor? Bekir Bozdağ söylüyor! Onun için, burada çıkıp da doğruluktan, adaletten bahsedenler önce ne söylediğini bilecekler! Devam ediyorum, dinleyin, cemaat devlete sızmış; buna kargalar güler! Cemaatin bir kaydı mı var? Yıllardır bu paranoyayla yaşadık. Cemaat devlete sızmış, yok, devleti ele geçirmiş; buna kargalar güler! Kim demiş bunu bir yıl önce? Hüseyin Çelik demiş, Hüseyin Çelik! Şimdi, beş ay önceye geliyorum, beş ay önceye, çok değil beş ay önceye. 28 Şubat döneminde… Biatçılar cevap vermesin bana, diğerleri laf atabilir. 28 Şubat döneminde kendisine büyük iftiralar atıldı. Hamdolsun ki tüm suçlamalardan, tüm davalardan beraat etti. O dönemde hem yaşadığı sıkıntılardan hem de Türkiye ortamından uzaklaşmak için ABD'ye gitti. Ziyaretimde Sayın Başbakanımız da selamlarını iletti. Hocaefendi'nin bizden bir emirleri olur mu diye sormamı istedi. Bunu kim demiş? Bülent Arınç! Şimdi elinizi vicdanınıza koyun, elinizi vicdanınıza koyun. 11 yıldır beraber yürüdüğünüz, beraber ıslandığınız insanlara bugün ne diyorsunuz biliyor musunuz? Çete diyorsunuz, inlerine gireceğiz diyorsunuz, darmadağın edeceğiz diyorsunuz. Haşhaşiler diyorsunuz. Niye diyorsunuz biliyor musunuz bunu? Yazıktır, günahtır; o insanların alnı secdeye değiyor. 3 bin tane polisi değiştirdiniz. Onlar Allah diyen insanlar, onlar Kur'an diyen insanlar. Onun günahının altından nasıl kalkacaksınız. Sen biat kültürüyle biat edebilirsin ama Allah diyenlere haksızlık yaparsan yerle bir olursun! Yerle bir olursun! Bunu göreceksin, bunu göreceksin!"

"TÜRKÇE OLİMPİYATLARI İÇİN SIRAYA GİRDİNİZ"

"Dün övdüğünüz, dün Türkçe Olimpiyatlarına gitmek için sıraya girdiğiniz" diyen Yılmaz, "Dün dershanelerini övdüğünüz, dün dünyanın 167 ülkesinde Türkiye'yi tanıtıyor diye övdüğünüz bu insanlara bugün niye hain diyorsunuz biliyor musunuz, çok açık, çok açık. Çünkü 17 Aralık ve 25 Aralık şunu gösterdi: Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğuyla karşı karşıyasınız. Başbakan biliyordu ki bu işin içerisinde kendisi var, bu işin içerisinde oğlu var, bu işin içerisinde bakanlar var, bu işin içerisinde belediye başkanları var, bu işin içerisinde haram yiyenler var, haramzadeler var! Bu işin içerisinde bu ranttan beslenenler var, bu işin içerisinde biat edenler var! Bu işin içerisinde hakkı hukuku bir yana bırakarak devletin malını, yetimin malını yiyenler var! Evet, kendilerini kurtarmak için yönü kıbleye dönen… Allah diyenleri bile çete ilan edecek hâle geldiniz. O polisler var ya o polisler… İstediğiniz kadar gülün, yukarıda Allah şahit ki mahkemeikübra var. Bugün günlük ikbal için evet diyebilirsiniz, gününüzü kurtarabilirsiniz ama Allah'ın adaletinden kurtuluş yoktur. O gariban insanların, o Allah diyen insanların duası var ya sizi öyle bir hâle getirecek ki bugünlerinizi mumla arayacaksınız, mumla arayacaksınız!" diye konuştu.

Ülkede hukuk kalmadığının altını çizen Yılmaz, "Anayasa yok, yasa yok, hukukçu yok!" ifadelerini kullandı. Yılmaz'ın konuşmasına AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterirken; MHP ve CHP sıralarından alkışlar yapıldı.

<< Önceki Haber 'Gülen, bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymet' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER