HSYK'da yargı kararına rağmen hukuksuz atama

HSYK Başkanlığı, iptal edilen kanunla görevden alındıktan sonra geçici olarak göreve atanan 46 personeli hukuksuz şekilde tayin etti

HSYK'da yargı kararına rağmen hukuksuz atama

HSYK Kanunu’nda yapılan ancak Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği değişiklikten sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndaki tasfiyeler sürüyor.

Hükümetin çıkardığı kanunla,  HSYK’da görev yapan genel sekreter, genel sekreter yardımcıları, teftiş kurulu başkanı, teftiş kurulu başkan yardımcıları, kurul müfettişleri, tetkik hâkimleri ve idari personelin görevine son verilmişti. CHP’nin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi, hak arama hürriyetine aykırı olduğu gerekçesiyle kanunla göreve son veren yasa maddesini iptal etti. Ancak HSYK’daki görevine dönmek için başvuran personel göreve alınmadı.

YARGI KARARINA RAĞMEN ATANDILAR

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Haklarındaki atama işleminin dayanaksız olduğunu ve hukuka aykırı yapıldığını belirten bazı çalışanlar, idare mahkemesine başvurarak işlemin iptalini istedi. Mahkeme, kesin karar verilene kadar atamaların yürürlüğünün durdurulmasına hükmetti.

Ancak HSYK Genel Sekreterliği tarafından mahkeme kararı uygulamaya konulmadı. Son olarak 22 Ağustos tarihinde 46 kişinin geçici görevi kaldırılarak HSYK ile ilişikleri kesildi. Bazı çalışanların ise ekim ayındaki HSYK seçimlerinin ardından görevine son verileceği öğrenildi.

Az sayıda personel ise Adalet Bakanlığı ve Genel Sekreterlik tarafından HSYK’daki görevlerine devam ettirildi. Yasa değişikliğinden bu yana HSYK’da 300’e yakın memurun görev yeri değiştirildi.
<< Önceki Haber HSYK'da yargı kararına rağmen hukuksuz atama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER