Hacı adayları mahşerin provası için Arafat'a çıkacak

Nüanstur Genel Müdürü Güngör Kabak: Vakfede genç, yaşlı herkes duaya 'amin' diyecek...

Hacı adayları mahşerin provası için Arafat'a çıkacak

Dünyanın her yerinden gelen milyonlarca Müslüman gibi 60 bin civarındaki Türk hacı adayları da Arafat'ta vakfeye duracak. Sabah namazının ardından hacı adayları, öğle namazına kadar dualar edecek. Öğle namazı ve ikindi cem edilip kılındıktan sonra 'Arafat Vakfesi' ve duası eda edilecek. 
 
Nüanstur Genel Müdürü Güngör Kabak, hacca gitmelerine aracılık ettikleri hacı adayları kadar kendilerinin de heyecanlı olduğunu söyledi. Hacı adaylarının Arefe Günü yapacağı ibadetler hakkında bilgi veren Kabak, "Arafat’ta eller semaya vakfe duası için kalkarken milyonlarca hacı adayı bir ağızdan amin diyecek. Vakfede, aşırı sıcaklığa rağmen genç, yaşlı herkes ayakta durarak yaklaşık yarım saat süren duayı hep birlikte dinleyecek." dedi.
 
Peygamber Efendimiz'in 'Hac Arafat'tır. Duanın en hayırlısı arefe günü yapılan duadır' dediğini hatırlatan Kabak, "Arafat'ın hürmetine, Arafat'tın gizli ve açık feyiz ve bereketleri hürmetine, hacı adayları Arafat'tan istifade edecekler. Burada bağışlanacaklar zümresine dahil edilmesini diliyoruz. Arefe günü, hac için yola çıkanlar, Arafat’a gelmedikleri takdirde ibadetleri geçerli olmuyor. Bu da Arafat’ın ne kadar önemli olduğunun bir ispatı. Mekke’nin yaklaşık 25 kilometre güneydoğusunda, Harem sınırları dışında bir bölge olan Arafat ile birlikte Mina ve Müzdelife'nin bu sene ilk kez kullanılan 6 kilometreye kadar zoom yapabilen yaklaşık 5 bin kamera ile takip ediliyor olması hacılarımızın ibadetlerine daha çok yoğunlaşmasını ve güvenlik endişesi yaşamamalarını sağlıyor." şeklinde konuştu.

<< Önceki Haber Hacı adayları mahşerin provası için Arafat'a çıkacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER