Hafta sonu hava durumu için uyarı geldi!

Hava durumunu öğrenmeden hafta sonu planı yapmayın, zira beklentilere göre yağışlı hava kapıda!

Hafta sonu hava durumu için uyarı geldi!

 Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Ülkemizin güney ve batı kesimlerinde görülecek olan yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Çanakkale'nin Ezine ve Ayvacık, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri, Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. İç Anadolu'nun güneyi, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde toz taşınımı beklenmektedir.


HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve doğu, diğer yerlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. 

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Çanakkale'nin Ezine ve Ayvacık, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri, Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, yer yer şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE BACA GAZI ZEHİRLENMESİ UYARISI: Rüzgarın; iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar ve baca gazı zehirlenmeleri) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile muhtemel çığ tehlikesi ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hafta sonu hava durumu için uyarı geldi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER