Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?


Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde görülecek yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Antalya çevreleri, akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege, Çanakkale, Balıkesir'in batı ilçeleri ile Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişikliğin olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege'de kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Antalya çevreleri, akşam saatlerinden sonra Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir'in batı ilçelerinde (Ayvalık, Edremit, Burhaniye) kuvvetli (20-50 mm) sağanak ve gürültülü sağanak, Hakkari çevrelerinde kuvvetli kar (5-20mm) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani su baskını, sel, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksama vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR ve BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Rüzgarın, batı bölgelerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmekted
<< Önceki Haber Hafta sonu hava durumu nasıl olacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER