Hafta sonu hava durumuna dikkat! Kar uyarısı yapıldı

Hava durumuyla ilgili en son tahminleri öğrenmeden hafta sonu plan yapmayın

Hafta sonu hava durumuna dikkat! Kar uyarısı yapıldı

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; ülkemizin büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yağışların; sabah saatlerinde Kıyı Ege ile Denizli, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale, öğle saatlerinde Antalya, Isparta ve Burdur, akşam saatlerinde Kahramanmaraş, Adıyaman ve Adana'nın kuzey ilçeleri, gece saatlerinde Hatay, Osmaniye, Tunceli, Bingöl, Muş, Samsun, Çorum, Amasya ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması öngörülüyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacak. Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile zamanla Marmara bölge geneli ve Batı Karadeniz'in batısı ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Sinop çevrelerinde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde kuvvetli (30-60 km/saat), Göller Yöresi ve Doğu Akdeniz'de kısa süreli fırtına (50-70 km/saat), sabah saatlerinden sonra İç Anadolu'nun güney ve doğusunda fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. 

KAR YAĞIŞI BEKLENTİSİ

Son gelen tahminlere göre; Marmara'nın Doğusu, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun bazı illerinde Cumartesi günü kar yağışı görülmesi bekleniyor. Pazar günü ise; Kar yağışının tamamen Doğu Anadolu bölgesine kayması ve diğer bölgelerde yerini güneşe bırakacağı öngörülüyor.

<< Önceki Haber Hafta sonu hava durumuna dikkat! Kar uyarısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER