Hafta sonu planınızı bu habere göre yapın!

Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen son hava tahminleri...

Hafta sonu planınızı bu habere göre yapın!

Meteorolojiden nihayet iç ısıtacak bir haber verdi. Geçtiğimiz hafta yurdun büyük bölümü kar yağışının etkisi altında kalırken, yeni haftada güneşli bir havanın bizi bekleyeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonu ise; yağmurun etkili olması bekleniyor. İşte son tahminler:

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklıklarının, kuzey, iç ve batı bölgelerde 4 ila 8 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı (lodos), akşam saatlerinde Marmara'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ ve ÇIĞ UYARISI: Yağışların Antalya'da çok kuvvetli(51-75 kg/m2), Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir'in Ege kıyılarındaki ilçeleri, Çanakkale'nin güneyinde), Bursa, Kütahya, Eskişehir ve Ankara çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı, ayrıca Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yoğun kar yağışı sonucu oluşan yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hafta sonu Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgesinde yağmurun etkili olacağı tahmin edilirken, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da kar yağışı bekleniyor.

Hafta başından itibaren ise; Tahminlere göre, yağışlar yurdu terk ederek yerini güneşli ve yer yer sisli bir havaya bırakacak
<< Önceki Haber Hafta sonu planınızı bu habere göre yapın! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER