Haftasonu için yağış uyarısı

Meteorolojik değerlendirmeye göre birçok bölgede yağış bekleniyor

Haftasonu için yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul, Kırklareli, Çanakkale, Sinop, Erzincan ve Tunceli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Muğla'nın doğu ilçeleri ile Kaş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


Hava sıcaklığı, önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde gündüz sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde, gece sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla güney kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Muğla'nın doğu ilçeleri (Marmaris, Ula, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye) ile Kaş çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir. 

SİS UYARISI

Sabah saatlerinde, iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Görüş mesafesinde azalma, trafikte aksamalar v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale, Kırklareli ve İstanbul ile Balıkesir'in batı çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kıyılarının aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla'nın doğu ilçelerinde (Marmaris, Ula, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye) kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Batı Akdeniz'in çok bulutlu ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kaş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak ile zamanla Van ve Hakkari çevrelerinin kısa süreli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusunun kısa süreli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

<< Önceki Haber Haftasonu için yağış uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER