Hakarette hızını alamadı, Bediüzzaman'a ve Mehmet Akif'e iftira attı

Yeni Asya Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, Bediüzzaman Said Nursi'ye ve Mehmet Akif Ersoy'a ağır hakaret eden Türkiye gazetesi yazarı ve eski AKP milletvekili Fuat Bol'a cevap verdi.

Hakarette hızını alamadı, Bediüzzaman'a ve Mehmet Akif'e iftira attı

Türkiye gazetesi yazarı ve eski AKP milletvekili Fuat Bol, Recep Tayyip Erdoğan'ı övmek için Bediüzzaman Said Nursi'ye ve Mehmet Akif Ersoy'a meş’um (uğursuz) koro diye ağır hakarette bulunup "beyinsiz" diye de çirkin yakıştırmalarda bulundu. 

Fuat Bol'un bu sözlerine her kesimdem tepki yağdı. Son olarakta Kazım Güleçyüz, twitter hesabından çok sert açıklamalarda bulundu. İşte o tweetler...


Yazısında AKP ve Cemaat gerilimini geçmişten örneklerle açıklamaya çalışan Fuat Bol, Tıpkı Tayyip Erdoğan gibi Sultan 2. Abdülhamid'in de yaşadığı devirde ‘diktatör’ ilan edildiğini söylemiş ve "Bu meş’um (uğursuz) koroya, en gür sedaları ile iştirak eden ve Halife-i Müslimin’e düşmanlıkları ile övünen; yalnızca şu iki ismin bilinmesi bile, fitnenin büyüklüğünü anlatmaya kafidir: Said Nursi ve Mehmet Akif Ersoy!.. Halkın, dinî ve millî öncülüğüne soyunan bu iki şahsiyetin tavrından sonra; varın, gerisinin halini siz tasavvur edin!" diye yazmıştı.

"BEYİNSİZ" YAKIŞTIRMASI

Fuat Bol Said Nursi ve Mehmet Akif Ersoy'un izinden gidenlere ise "beyinsiz" yakıştırmasında bulunmuştu.

Ancak Erdoğan'ı övmek için Said Nursi ve Mehmet Akif Ersoy'a saldıran yandaş yazar bu kez baltayı taşa vurmuş gibi görünüyor. Çünkü gerek Tayyip Erdoğan, gerekse AKP'liler hem Mehmet Akif'i hem de Said Nursi'yi büyük bir saygıyla sahiplenmeye çalışıyor.

AKP'lilerden tepki gelir mi bilinmez ama Güleçyüz Fuat Bol'a çok sert tepki gösterdi.

İşte Fuat Bol'un yazısının ilgili bölümü:

"Cihan Devleti’mizin en büyük padişahlarından olan Sultan 2. Abdülhamid Han da, yaşadığı devirde kıymeti bilinmeyen ve tıpkı günümüzde olduğu gibi; ‘diktatör’ ilan edilmiş idi. Ona, ‘Kızıl Sultan’ iftirasını, devlet ve milletimizin ebedi düşmanları atmış; içimizdeki beyinsizler de, bu aşağılık yaftaya koro halinde iştirak etmişlerdi.

Bu meş’um (uğursuz) koroya, en gür sedaları ile iştirak eden ve Halife-i Müslimin’e düşmanlıkları ile övünen; yalnızca şu iki ismin bilinmesi bile, fitnenin büyüklüğünü anlatmaya kafidir: Said-i Nursi ve Mehmet Akif Ersoy!.. Halkın, dinî ve millî öncülüğüne soyunan bu iki şahsiyetin tavrından sonra; varın, gerisinin halini siz tasavvur edin!

Tayyip Erdoğan’ı da; içimizden birileri anlayamayacak veya bilerek-bilmeyerek yanlış anlayacak ve aynı yafta ile (diktatör) suçlayacaktı. Bunların başında da; yine, Said-i Nursi’nin devamı olduğunu iddia eden bir cemaatin lideri ve avaneleri bulunmaktaydı!"


<< Önceki Haber Hakarette hızını alamadı, Bediüzzaman'a ve Mehmet Akif'e... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER