Hakkari'de askere hain saldırı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çarşı merkezinde bulunan askerlere, bölücü terör örgütü mensuplarınca silahlı saldırıda bulunuldu. Hain saldırıda 3 asker şehit oldu

Hakkari'de askere hain saldırı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde teröristlerin silahlı saldırısına uğrayan 3 asker hastanede şehit oldu.

Olay ilçenin en merkezi yeri Cengiz Topel Caddesi’nde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Caddenin kalabalık olduğu sırada teröristler sivil kıyafetli 3 askere silahlı saldırıda bulundu. Ağır yaralanan 3 asker, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 3 güvenlik görevlisi şehit oldu.   

Saldırının duyulması üzerine çevreyi güvenlik çemberine alan polisler, eşkali belirlenen teröristler yakalanması için operasyon başlattı.     

HAKKARİ VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
 
Hakkari Valisi Yakup Canbolat, şehitlerden ikisinin uzman çavuş, birinin de er olduğunu açıkladı. Saldırının, Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir iş merkezinin önünde gerçekleştiğini kaydeden Vali Canbolat, olayla ilgili geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.
 
ELEKTRİK MALZEMESİ ALMAYA ÇIKMIŞLARDI
 
Şehit askerlerin Harunan Karakolu'nda görevli oldukları ve elektrik malzemesi almak için ilçe merkezine geldikleri belirtildi.
 
ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Cengiz Topel Caddesi'nde maskeli 2 kişi tarafından uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 askerin isimlerinin Uzman Çavuş Ramazan Gülle, Erbaş Yunus Yılmaz (Elazığ) ve Erbaş Ramazan Köse (İzmir) olduğu öğrenildi.
              
GENELKURMAY'DAN YÜKSEKOVA AÇIKLAMASI

"Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00'da, Hakkâri İli Yüksekova İlçe Merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz."



AJANSLAR
<< Önceki Haber Hakkari'de askere hain saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER