'Haram lokma yemedim' diyen polis müdürünün eşi konuştu

Sahur operasyonuyla gözaltına alınıp tutuklanan terör ve yolsuzluğu soruşturan polisler, Silivri Cezaevi’nde yakınlarıyla açık görüşte buluştu.

'Haram lokma yemedim' diyen polis müdürünün eşi konuştu

‘Çok şükür haram lokma yemedim!’ sözüyle operasyonun simgelerinden biri haline gelen eski polis müdürü Hayati Başdağ’ın eşi Hacer Başdağ, “Hukukun tecelli etmesini bekliyoruz. Bize bu zulmü yapanlar zayi olacak.” dedi.

Eski Emniyet İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Hayati Başdağ’ın eşi Hacer Başdağ, çocuklarıyla birlikte eşini ziyarete geldi. Tutuklu polislerin morallerinin çok iyi olduğunu belirten Hacer Başdağ, “Hukukun tecelli etmesini bekliyorlar. Suçsuz olarak orada yatırılıyorlar. Elbette çıkacaklar. Hesap veremeyecekleri hiçbir şey yok.” şeklinde konuştu konuştu. Başdağ, “Yıkılmadık ayaktayız. Allah’ın izni ile bizi yıldıramayacaklar. İnşallah yılacak olan onlar. Biz olduğumuz yerdeyiz, doğru yerdeyiz. Doğru olduğumuza inanıyoruz. Hani canları sağ olsun. Bize bu zulmü yapanlar zayi olacaklar.” ifadelerini kullandı.

Eşinin meslek hayatı boyunca hukuksuz bir iş yapmadığını belirten Hacer Başdağ, “Onlar hukukun tecelli etmesini bekliyorlar. Suçsuzlar. Suçsuz olarak orada yatırılıyorlar. Elbette çıkacaklar. Hesap veremeyecekleri hiçbir şey yok. Hesap veremeyecek olanlar düşünsünler. Burada olmazsa ahirette olacak inşallah. Rabbim o tarafta onların cezasının verecek.” açıklamasını yaptı.

ESKİ KOMİSER MEHMET DİLAVER’İN ABLASI: KARDEŞİM YGS, LYS’YE HAZIRLANIYOR

Eski Komiser Mehmet Dilaver'in ablası Sema Dilaver ise, “Kardeşim gayet iyi, girerken çok üzgündük bir haftadır göremiyoruz diye. Ama içeriye girdiğimizde onun pozitif halini gördüğümüzde huzurlu ve mutlu çıktık dışarı. İçeriyi kendilerine okula çevirmişler. Benim kardeşimin girmeden önce 8 tane yabancı dili vardı. Şimdi 2 tane daha eklemiş. Her gelmemizde bizden sayısız kitap istiyordu. Gördük ki vaktini o kadar güzel değerlendirmiş ki, aldığımız sonuçlar çok güzel. Şimdi uluslararası dil sınavlarına hazırlanıyor. Yanı sıra tekrardan üniversite okumak için YGS ve LYS’ye hazırlanıyor. Hayata tutunduklarını gördük.” diye konuştu.

Kardeşinin altı aydır tutuklu bulunduğunu belirten Sema Dilaver, “İçeridekileri moralli gördüğümüzde zulmün karşısına gülerek çıkıyoruz. ” dedi. Altı aldır ortada iddianamenin olmadığını söyleyen Dilaver, şöyle konuştu: “Tutukluluk değerlendirmeleri tam bir komedi. Başımıza gelenleri dinlediğinizde ‘yok canım bu gerçek değil. Acaba bu Aziz Nesin kitabından çıkma bir şey mi? diyoruz. ‘Yaşar ne Yaşar ne yaşamaz’ diye bir kitap vardır. Gerçekten absürt komediyi içeren bir kitaptır. Biz de aynen öyle şeyler yaşıyoruz. Başımıza gelebileceğini tahmin etmeyeceğimiz birçok şeyle karşılaştık. Ortada iddianame yok. Hiç bir şey yok. Bekliyoruz. Muhakkak bu zulüm bitecek. Muhakkak güzel günler gelecek.” 

CİHAN

<< Önceki Haber 'Haram lokma yemedim' diyen polis müdürünün eşi konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER