Hatay'dan Ortadoğu'ya uçakla yemek servisi

Hatay Sofrasının evrensel tatları Ortadoğu'ya uçakla servis ediliyor

Hatay'dan Ortadoğu'ya uçakla yemek servisi

Hatay Sofrasının evrensel tatları Ortadoğu da birçok sarayın sofralarını süslüyor. Yemekler uçakla yurtdışına gidiyor.

Katar, Kuveyt, Dubai gibi birçok ülkeye özel uçaklarla Hatay'ın tatlarını ulaştıran Hak Evrensel Hatay Sofrası'nın İşletme Müdürü Zafer Toruç, "Kurumumuzda kullanmış olduğumuz bütün ürünleri Hatay ilimizden temin ediliyor.Kullanılan et ürünlerini kendi çiftliklerimizde yetiştirip,kesimleri de bizzat bizim tarafımızdan yapılıyor. Kurum için bir etin doğru besi ve itinalı kesimin ete yüzde 50 lezzet katıyor. Ayrıca yatırımları kendileri tarafından yapılarak, ülkemizdeki mozaik kültürün sıcaklığını barındıran Hatay'ın lezzetlerini kendi ülkelerine taşımak istiyorlar." dedi.

Toruç, "Biz bu hafta bir seferde yurtdışına 13 kuzu, 22 adet tavuk, iç pilav, gönderdik. Bunları kaya tuzu ile kaplıyoruz ki soğumasınlar, 3.5 - 4 saat sıcaklığını muhafaza edebiliyorlar. Bu sayede sıcak ve lezzetli bir yemek yiyebiliyorlar. Bu hizmeti verdiğimiz için yurtdışından gelen isteklerde gün geçtikçe artmaktadır." seklinde konuştu.

Yemek gönderdikleri zengin işadamlarından teklif aldıklarını belirten Zafer Toruç birçok ülkede olmak üzere 14-15 şube açmak için 20-25 milyon dolarlık teklif aldıklarını ve görüşmelere başladıklarını söyledi.

Etleri tamamen Türkiye'de kendi çiftlerinden götüreceklerini söyleyen Toruç, "Herkes yemek yapabilir ama ülkemizdeki et gibi et bulamazlar. Yurtdışındaki etler bizim etlerimiz kadar güzel olmuyor, bu yüzden tercih etmiyoruz. Pahalı ama temiz lezzetli et yiyoruz, yediriyoruz." ifadesini kullandı.

DHA

<< Önceki Haber Hatay'dan Ortadoğu'ya uçakla yemek servisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER