Hava durumu nasıl seyredecek?

İşte en son hava durumu tahminleri

Hava durumu nasıl seyredecek?

 Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Hakkari çevrelerinde aralıklarla kar yağışına neden olması bekleniyor. Ülke genelinde görülecek kuzeyli rüzgarlarla birlikte hava sıcaklığındaki hissedilir derecedeki düşüşler nedeni ile kuzey, iç ve doğu bölgelerde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Karadeniz kıyı kesimleri başta olmak üzere zirai faaliyetlerde bulunan üreticilerimizin zirai don olayına karşı tedbirli olmaları gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden orta kuvvette, bugün (Çarşamba) iç ve doğu kesimler ile Doğu Akdeniz'de kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülke genelinde görülecek kuzeyli rüzgarlarla birlikte hava sıcaklığındaki hissedilir derecedeki düşüşler nedeni ile kuzey, iç ve doğu bölgelerde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Karadeniz kıyı kesimleri başta olmak üzere zirai faaliyetlerde bulunan üreticilerimizin zirai don olayına karşı tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hava durumu nasıl seyredecek? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER