Hava durumu önümüzdeki günlerde nasıl olacak?

En son hava durumu tahminleri ne yönde

Hava durumu önümüzdeki günlerde nasıl olacak?

 Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Sabah saatlerinde Isparta ve Antalya çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde, İç ve Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6-10 derece) olmak üzere ülke genelinde artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: İç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmaranın batısı ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (30-60 Km/saat) esmesi bekleniyor. 


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

ZİRAİ DON VE KUVVETLİ BUZLANMA UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere, yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (Zirai Don, Ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ANİ KAR ERİMELERİ VE HEYELAN UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde ani kar erimeleri beklendiğinden, heyelan, ani sel, taşkın ve çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

<< Önceki Haber Hava durumu önümüzdeki günlerde nasıl olacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER