Hava durumu tahminine göre yağışlar devam edecek mi?

Meteorolojinin son hava durumu tahminlerine göre; Türkiye yeni bir yağışlı havanın etkisine giriyor

Hava durumu tahminine göre yağışlar devam edecek mi?

 Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; batı bölgelerimiz ile zamanla ülke genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Sivas ve Yozgat çevreleri ile sabah ilk saatlerde Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Afyonkarahisar, Kütahya ve Bilecik çevrelerinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olmak üzere Antalya'nın batı kıyıları ile akşam ve gece saatlerinde Çanakkale, İzmir, Aydın'ın kıyı kesimleri ve Balıkesir'in batı kıyılarında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; genellikle güney ve güneydoğu yönlerden, Batı Akdeniz Kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat), Güney Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


HAVA SICAKLIĞI: İç ve kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat), Güney Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Antalya'nın batı kıyıları ile akşam ve gece saatlerinde Çanakkale, İzmir, Aydın'ın kıyı kesimleri ve Balıkesir'in batı kıyılarında kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (lokal su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden, Batı Akdeniz Kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat), Güney Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hava durumu tahminine göre yağışlar devam edecek mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER