Hava durumu yeni haftada nasıl olacak?

Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Hava durumu yeni haftada nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Trabzon, Rize, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, güney kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.


HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, Marmara, Ege ve Akdeniz'de 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batıda kuzey ve batı, doğu bölgeler ile zamanla Marmara ve Batı Karadeniz'de güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Trabzon, Rize, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Lokal su baskını, ani sel, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hava durumu yeni haftada nasıl olacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER