Hava durumuna dikkat! Sağanak yağış geliyor

Hava durumuyla ilgili meteorolojiden önemli uyarı geldi

Hava durumuna dikkat! Sağanak yağış geliyor

 Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı ile Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir, Çorum ve Amasya çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, gece saatlerinde yükseklerinde olmak üzere Göller Yöresi, Kuzey Ege'nin iç kesimleri ile Bolu ve Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışların İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçeleri ile Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Marmara'nın Batısı ve Kıyı Ege'de 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve doğu, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyıları, Akdeniz'in kıyı kesimi, Hatay çevreleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile gece saatlerinde Marmara'nın batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçeleri ile Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hava durumuna dikkat! Sağanak yağış geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER