Hava durumuna dikkat! Yağışlar daha ne kadar sürecek?

Hava durumu önümüzdeki günlerde nasıl seyredecek?

Hava durumuna dikkat! Yağışlar daha ne kadar sürecek?

 Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile batı bölgelerimizin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, doğu bölgelerimizde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Muğla ve Antalya'nın doğu ilçelerinde, akşam saatlerinde Osmaniye, Adana'nın güney ve doğusu, Kahramanmaraş'ın güneyi ve Hatay'ın batısında kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı, kuzeybatı ile zamanla batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.


UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Muğla ve Antalya'nın doğu ilçelerinde, akşam saatlerinde Osmaniye, Adana'nın güney ve doğusu, Kahramanmaraş'ın güneyi ve Hatay'ın batısında kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, Ani sel, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
<< Önceki Haber Hava durumuna dikkat! Yağışlar daha ne kadar sürecek? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER