Hava durumuna dikkat! Yağışlar etkili olacak

5 günlük haritalı hava durumu tahminlerini öğrenin

Hava durumuna dikkat! Yağışlar etkili olacak

 Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında hafif olmak üzere, İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya'nın kıyı ilçeleri ve Çanakkale çevreleri ile gece saatlerinde Antalya'nın batı kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ile Karadeniz kıyı kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara ile Orta ve Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu, Karadeniz'in kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde, gece saatlerinde Antalya'nın batı kıyıları, Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Sinop çevrelerinde doğu ve güneydoğu (keşişleme) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde, gece saatlerinde Antalya'nın batı kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi, Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Sinop ve Hatay çevrelerinde kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebeilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile muhtemel çığ tehlikesi ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hava durumuna dikkat! Yağışlar etkili olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER