Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Hava durumu önümüzdeki günlerde nasıl olacak?

Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Meteoroloji'den yapılan son Hava durumu değerlendirmelerine göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor

HAVA SICAKLIĞI: Doğu bölgelerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetlice (20-40 km/s) eseceği tahmin ediliyor. 


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. 

TOZ TAŞINIMI VE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli esen rüzgarla birlikte, ülkemizin iç ve güney bölgeleri başta olmak üzere yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, vb) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER