Havuz Medyası'nın iki yüzü

Sabah şimdilerde mağdur gibi sunmaya çalıştığı 'Tahşiye Grubunu' bakın 2010'da nasıl haber yapmış.

Havuz Medyası'nın iki yüzü

Havuz Medyası Sabah'ın şimdilerde mağdur gibi sunmaya çalıştığı Tahşiye Grubunu bakın 2010'da nasıl haber yapmış: UYUYAN EL KAİDE HÜCRESİ... "Mehmed D. liderliğinde, uyuyan El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide hücresi deşifre oldu" olarak vatandaşa duyurmuş.

Aktifhaber'de yer alan habere göre, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet opearasyonları sonrası yaklaşık bir yıldan bu yana "Bize darbe yaptılar" diye ortalığı velveleye verenler, bir yılın sonunda hiçbir somut delil bulamayınca bir dizi senaryosu üzerinden "bize darbe yapmaya kalkıştılar" yalanına sarıldı.

Meğer o dizi de 4 yıl önce bitmiş. Peki bu zamana kadar neredeydiniz?

Şimdilerde Medyaya Darbe operasyonuna dayanak olarak gösterdikleri El Kaide bağlantılı olduğu ileri sürülen Tahşiye Grubu'na yapılan operasyon "darbe girişimi" ise bunun Hükümeti yıkmakla ne ilgisi var?

Gazetecilerin, senaristlerin, yönetmenlerin gözaltına alındığı Medyaya Darbe operasyonuna dayanak gösterilen operasyonun arzını dönemin Emniyet İstihbarat Daira Başkanı Hüseyin Namal hazırlamış, Dönemin Emniyet Genel Müdürü şimdilerin AKP Vekili Oğuz Kağan Köksal olur vermiş, dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler de bu gruba yapılan operasyonu öve öve anlatmış.

Bugünler de Tahşiye Grubunu hem televizyonlar da hem de gazetelerinde ağırlayan Sabah Grubu ise 23 Ocak 2010 tarihindeki haberinde bu Tahşiye Grubuna yönelik haberi "UYUYAN EL KAİDE HÜCRESİ AÇIĞA ÇIKTI" diye haber yapmış...

Nereden Nereye değil mi?

İşte Sabah'tan Alper Sancar imzalı 23 Ocak 2010 tarihli o haber;

El Kaide'ye yönelik 16 ildeki baskınlarda 120'ye yakın kişi gözaltına alındı. Mehmed D. liderliğinde, uyuyan El Kaide hücresi deşifre oldu

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 16 ilde gerçekleştirdiği El Kaide operasyonunda iddialara göre Mehmed D. liderliğinde uyuyan bir El Kaide hücresi deşifre edildi. NATO tesislerine saldırı planladığı ve kamuflaj için paravan dernekler kurulduğuna ilişkin belgelerin ele geçirildiği öğrenildi. Vasat Terör Örgütü'nün El Kaide ile birleşerek Afganistan'a militan gönderdiği ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Daire Başkanlıkları koordinesinde 16 ildeki eş zamanlı baskınlarında 120'ye yakın kişi gözaltına alındı. Önceki günlerde İzmir'de yakalanan ve eylem zamanı için talimat beklediğini itiraf eden bir şahsın NATO personel ve tesislerine yönelik eylem girişiminde bulunacağı, ancak vur emrini beklerken operasyonla yakalandığı öğrenildi. Operasyonlarda gözaltına alınanların Türkiye'de 3 ayrı kampta eğitim aldıkları tespit edildi. Mehmet D. grubuna ait olduğu belirtilen internet siteleri vasıtasıyla El Kaide'nin propagandası yapıldığı, Afganistan'daki örgüt mensuplarına gönderilmek üzere kurban yardımı toplandığı, kamplarda eğitim görmeyi teşvik etmek isteyen örgütün masraflarının diğer hücre elemanlarından tedarik edildiği ortaya çıktı. Yardımlar için bir tarife belirleyen örgütün, silahlı örgüt mensupları için 5 bin, silahsızlar için 3 bin dolar para topladığı iddia ediliyor.

VASAT'LA BAĞLANTI

El Kaide hücresinin Gaziantep'te 1997'de Hıristiyanlık ile ilgili kitaplar satan Müjde Yayıncılığın standına el bombası atılması eylemini gerçekleştiren Vasat örgütü ile bağlantılı olduğu iddia ediliyor. İddialara göre Vasat örgütü lideri Ş.S., 2007'de cezaevinden tahliye olması sonrasında, üyelerini El Kaide'ye katılmaya davet etti. Ankara'daki operasyonda eylem öncesinde yakalanan El Kaide'nin yeni Türkiye sorumlusu Ebuzer ile anlaşarak El Kaide kamplarına adam gönderdikleri ifade ediliyor. Uyuyan hücrenin Usame Bin Ladin'i mehdi olarak kabul ettiği ve 2012'de büyük eylem hazırlığı içerisinde olduğu da iddia edildi. El Kaide'nin 2012 eylemleriyle Ladin liderliğinde bir İslam devleti kurmayı hedeflediği kaydedildi.

<< Önceki Haber Havuz Medyası'nın iki yüzü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER