Havuz medyasının 'montaj üssü' yalanı pes dedirtti!

Yalana doymayan "Havuz medyası", bu sefer de Ebru TV'yi yasa dışı dinleme ve montaj üssü gibi göstermeye çalıştı..

Havuz medyasının yeni skandalı: 'montaj üssü' yalanı!

  • Yalana doymayan havuz medyası bu kez de Amerika'da uluslararası yayın yapan Ebru TV'yi şantaj kasetlerinin üretildiği bir fabrika olarak gösterdi. 
  • Takvim Gazetesi ve A Haber, bu sözde fabrikada Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yeğenlerinin ''Montaj kaset yaptığı'' iftirasını attı. 
  • Ancak havuz medyasının bu iftiraları da 24 saat bile geçmeden bizzat Hocaefendi'nin yeğeni Muaz Gülen tarafından yalanlandı. 
  • Haberde adı geçen iki kişiden biri olan Muaz Gülen, çirkin karalama ile ilgili suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. 

Havuz medyasının yayın organları A haber ve Takvim  Gazetesi akıllara zarar yeni bir skandala daha imza attı. Cemaatin Amerika'daki kanalı Ebru TV'yi bir montaj fabrikası olarak göstermeye çalıştı. Ancak bu iftiraları da kısa sürede yalanlandı. İftiranın muhataplarından Muaz Gülen iftiraları yalanladı ve "Takvim Gazetesi'nde çıkan hakkımdaki iddiaların tümü yalan ve iftiradır." diye konuştu. 

Takvim, Amerika'daki televizyon binasının resmini basıp ''İşte Hoca'nın montaj üssü'' şeklinde karalama bir manşet attı. Oysa Ebru TV 22 Kasım 2006'dan bu yana 24 saat İngilizce yayın yapan ve uluslararası ödüllere sahip bir televizyon kanalı. İftirada sınır tanımayan gazete, her şeyiyle yasal olan ve birçok Amerikalı televizyoncunun da çalıştığı EbruTV'yi yasa dışı şantaj kasetlerinin montajlandığı teknoloji üssü gibi gösterdi. 

Hocaefendi'nin yeğeni Muaz Gülen montaj üssü yalanı için, "Mesela yüksek teknoloji ile donatılan 55 dönümlük montaj fabrikası. Bir bina koymuşlar bu bina herhangi bir montaj ünitesi değil, uluslarraası yayın yapan Ebru TV'nin hem Amerika'da hem Afrika kıtasında hem Almanya'da bir çok yerde şubesi olan Ebru TV'nin dışarıdan görünümüdür." ifadelerini kullandı

A HABER'de Bekir Hazar ve Ergün Diler, Yaz boz isimli programda Yazar Ömer Özbay'ın yalanlarına sarıldı. Programda, Hocaefendi'nin EBRU TV'de çalıştığı söylenen yeğenleri, sanki yasa dışı dinleme yapan ve dünya çapında tecrübeye sahip montaj uzmanları gibi gösterilmeye çalışıldı. 

Muaz Gülen, montaj uzmanı yalanıyla ilgili de, "Esat Türkyolu'nun fotoğaf ve video montajı konusunda dünya çapında bir uzman olduğunu söylüyorlar. Üniversite 1'e giden bir öğrencinin nasıl dünya çapında bir montajcı olduğunu bekleyebiliyor bu insanlar. Bunu akılla da izah etmek mümkün değil." diye konuştu.

Bu haber kanalı, halkın zekasını aşağılamakla kalmadı, bir de tıpkı kendi kanallarında olduğu gibi her televizyonda montaj servisi ve montaj editörleri olduğu gerçeğini de görmezden geldi. Yine, EBRU TV binası üzerinde bulunan ve her TV kanalında olması gereken uydu antenleri bile ses veri transferinin yapıldığı bir cihaz gibi gösterildi.

Hocaefendi'nin yeğeni Gülen bu iddiayı da yalanlayıp, "Türkiye'de yasa dışı takipleri elde ettiğimizi ve bunları o merkezde Hocaefendi'ye sunduğumuzu iddia ediyorlar. Ki bu süreçte ben Türkiye'de yaşıyorum. Amerika'da yaşamıyorum. Bu net bir yalandır." şeklinde açıklama yaptı.

Ancak bu kara propagandanın ne kadar özensiz ve acemice yapıldığı dikkatlerden kaçmadı. Haberde adı geçen Muaz Gülen ve Esat Türkyolu'nun resimleri Twitter'daki kişisel hesaplarından alıntılandı. Fotoğrafçılık ve televizyonculuğa ilgi duydukları da bu gençlerin internet sitesine koydukları CV'lerinden alınıp sanki bu bir suç unsuruymuş gibi gösterildi. Kaset fabrikası diye resmi basılan EBRU TV'nin binası ise havuz medyasının dediği gibi Pensilvanya'da değil Newjersey eyaletinde bulunuyordu. 

Haberlerde, Hocaefendi'nin yeğenleri Esat Türkyolu ve Muaz ile babası Mesih Gülen'in şirketin yöneticileri olduğu yalanı bile söylendi. Ne var ki, Mesih Gülen bırakın yönetici olmayı, Amerika'da bile yaşamıyor.

Muaz Gülen, bu konuda da "Bu yalan şirketinin başına babam Mesih Gülen'in getirildiği söyleniyor. Ancak babam Amerika'da bile yaşamıyor. Türkiye'de yaşamaktadır. Bu da tamamen yalan." dedi.

Ebru TV ve haberde adı geçen şirket Everest Prodüksiyon, yasal olarak Amerika'da program ve reklam üretiyor. İkisi de aynı binada hizmet veriyor. Havuz medyası işte bu iki kurumu Samanyolu Yayın grubu ile ilişkilendirerek sanki yasa dışı bir iş yapılıyormuş gibi servis etti.

Ebru TV 8 yıldır uydu ve kablodan Amerikan halkına, kendi dillerinde seslenerek Türkiye'yi ve Türk kültürünü tanıtmaya çalışıyor. Çalışanlarının önemli bir bölümü Türk yayıncılardan oluşan televizyon, ABD'nin yanı sıra Kanada'dan da izlenebiliyor. Kısa sürede büyük bir başarı yakalayan Ebru TV, uluslararası yayıncılıkta önemli bir yeri olan EMY ödülünü alan bir kanal. İşte böyle yasal ve temiz bir kuruma iftira ve çamur atanlar hukuki olarak da cezasız kalmayacak. 

Muaz Gülen yargıya başvuracağını, "Ben bu bütün mesnetsiz yalanları iftiraları ispatlamalarını bekliyorum. Ve eğer ki ispat edemiyorlarsa müfteridirler. Pazartesi ilk işim avukatımla görüşerek hukuki yollara başvuracağım." sözleriyle ifade etti..
<< Önceki Haber Havuz medyasının 'montaj üssü' yalanı pes dedirtti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER