Havuzun Star'ı yalan rüzgarları estirmeye devam ediyor

17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu sonrası kamuoyu oluşturmak için manipülatif haberler yapan havuz medyasından Star Gazetesi bugün “Şantaj için paralel Tib-Net” manşetiyle çıktı.

Havuzun Star'ı yalan rüzgarları estirmeye devam ediyor

Havuz medyasının yalan haberlerine bir yenisi daha eklendi. 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu sonrası kamuoyu oluşturmak için manipülatif haberler yapan havuz medyasından Star Gazetesi bugün “Şantaj için paralel Tib-Net” manşetiyle çıktı.

Emniyet teşkilatı içerisinde dinlemelerin deşifre edilmesi ve kayıt altına alınması için geliştirilen TibNET sistemini Star gazetesi illegal bir program gibi tanıttı.

O belgelere göre TibNOT ve TibNET sistemleri birbirinin paraleli değil. TibNET, TibNOT sisteminin geliştirilmiş versiyonu. Hatta sistemin bir üst versiyonuda mevcut: TEMAS… TibNET projesi kamuda 17 Aralık olarak adlandırılan süreç sonrası İstanbul TEM Şube Müdürlüğüne tayin edilen personel tarafında da kullanılmış ve halen kullanılıyor.

CMK 135. Madde ve bu maddeyi düzenleyen  “Ceza Muhakemesinde Öngörülen Telekomünikasyon Yoluyla Yapılan İletişimin Denetlenmesi, Gizli Soruşturmacı ve Teknik Araçlarla İzleme Tedbirlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik yönetmelik hükümlerine uygun olarak düzenlenmiştir. Bu yönetmeliğin 9. Maddesinde bahsedilen “bir alt veri taşıyıcısı”  TibNOT dur.

Bu program değişen ve gelişen şartlar dikkate alınarak 2011 yılından itibaren yine POLNET’te(Polis Bilgisayar Ağı) çalışan yeni ve daha güvenli, çağdaş bir yazılıma yükseltilmiştir. Bu yazılımda İstanbul TEM personeli tarafından yazılmıştır. Piyasa koşullarında yüzlerce bin liraya yaptırılabilecek bu program TibNET tir. Web tabanlı bu program üzerinde yapılan tüm işlemler loglanmakta, kullanan personel çeşitli yetkilendirme seviyelerine göre yetkisi yoksa bu sistemi kullanamamaktadır

 
Emniyet genel Müdürlüğü iç ağı olan POLNET ortamında çalışması sebebiyle dışarıdan müdahalelere kapalı. Proje üzerinde her kullanıcının yaptığı işlemler LOG kayıtları ile takip edilerek güvenliği üst düzeyde tutuluyor. TİBNOT projesi sayesinde güvenliği olmayan  ofis  programlarının (word, excel),  harici depolama , flash disk kullanımlarının önüne geçilerek dinleme tedbiri olan şahısların kişisel bilgileri korunuyor.

 
Her iki program terör olayların aydınlatılmasında kullanıldı. Örneğin; 26.01.2014 tarihinde MHP Esenyurt seçim irtibat bürosunda vurulan gazeteci Cengiz AKYILDIZ  yeni gelen TEM ekibi tarafından TİBNET ve buradaki bilgiler kullanılarak aydınlatıldı.

Havuz medyasının bir diğer iddiası ise TibNOT sisteminin tanıtım toplantısının illegal yapıldığı. Ancak gerçeklerin öle olmadığı ortaya çıktı. İllegal olduğu iddia edilen toplantının açılışına Beşir Atalay’da katılmış.
 

 






 



ŞUBUO HABER


<< Önceki Haber Havuzun Star'ı yalan rüzgarları estirmeye devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER