Hayali yapıya sokup manşetten hedef gösterdiler

Sabah Gazetesi bugün manşetten HSYK adayı hakim ve savcıları hem fişledi, hem de hedef gösterdi. Hedef gösterilen hakim ve savcılarla ilgili çok acı tecrübeleri olan Türkiye'de kaos planı yapanların kimlik değiştirerek yine sahnede olduğu ortada.

Hayali yapıya sokup manşetten hedef gösterdiler

Aylardır hizmet hareketini ve mensuplarını hedef gösteren, iftira ve yalan üzerine bina ettikleri medyalarında topluma kin, nefret pompalayan Havuz medyasının en önemli tetikçilerinden Sabah Gazetesi bugün şok bir manşetle çıktı.

12 Ekim'de yapılacak HSYK seçimleri öncesi yargıyı dizayn etme planı çerçevesinde hakim ve savcıları üstü kapalı tehdit eden, rüşvet denebilecek düzenlemelerle hakimlik-savcılık onuruna dokunan hükümetin yargıya dair artık yeni bir faza geçtiği ortaya çıktı: İsim isim hedef göstermek.

Recep Tayyip Erdoğan'ın damadının yönettiği Sabah Gazetesi, manşetten HSYK adaylarını isim ve fotoğraflarını basarak 'paralel yapı' tabir ettikleri, muhalif gördükleri kim varsa içine dahil ettikleri hayali torbanın içine soktu.


Basın etik ilkelerinin 'hiçbir şahıs ve zümrenin şeref ve haysiyetlerine karşı yayın yapılamaz', 'fertlerin hususi hayatları küçük düşürücü şekilde teşhir edilemez', 'iftira ve isnatta bulunulamaz' maddelerinin açıkça ihlal edildiği ahlaksız yayıncılık modelini benimseyen Sabah Gazetesi, hakim ve savcıları meczuplara, kiralık katillere ve tetikçilere hedef göstermekten çekinmedi.

TÜRKİYE'NİN ÇOK ACI TECRÜBELERİ VAR

Hakim ve savcıların hedef gösterilmesi konusunda aslında Türkiye'nin çok acı tecrübeleri var. Her daim tetikçilik yapmasıyla bilinen 
Akit gazetesinin 2006 yılında hakim Mustafa Yücel Özbilgin'in hayatını kaybettiği, 4 üyenin de yaralandığı malum Danıştay saldırısı öncesinde attığı benzer manşet hala hafızalarda. 'İşte o üyeler' denerek hedef gösterilen Danıştay 2. dairesi üyeleri tetikçi Alparslan Arslan tarafından saldırıya uğrarken bu saldırının davası, Ergenekon Davası'yla birleştirilmiş, kaos oluşturma planı çerçevesinde derin devlet operasyonu olduğu tescillenmişti.

Sabah Gazetesi'nin Akit ile aynı çizgide, provokatif yayıncılığı benimsediği herkesçe malumken bugün bir kez daha altı çizilmiş oluyor. 
Bunun yanında hedef gösterilen isimlerin başına gelebilecek her şeyden de bu gazete ve sahipleri sorumlu. 
Şimdi herkes Sabah Gazetesi hakkında hem Basın meslek örgütlerinden, hem de yargı camiasından gelecek tepkiyi bekliyor.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Hayali yapıya sokup manşetten hedef gösterdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER