Hayırsever bilim adamı Hakk'a yürüdü

Tıp dünyasında yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren, fatih üniversitesi kurucu mütevelli heyeti başkanı prof. dr. kemal özkaragöz'ün vefatı sevenlerini derinden üzdü. muhterem fethullah gülen hocaefendi de özkaragöz için taziye mesajı yayınladı.

Hayırsever bilim adamı Hakk'a yürüdü

Bilim dünyasının yetiştirdiği önemli Tıp Doktorlarından Prof.Dr. Kemal Özkaragöz Hakk'a yürüdü. Sevenlerini derinden üzdü.

 Yakın dostu İlahiyatçı Suat Yıldırım, merhum Kemal Özkaragöz ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.

TIP BİLİMİNDEKİ YENİ GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDEN BİRİYDİ 

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirerek Tıp Doktoru unvanını alan Özkaragöz, yurt dışındaki ihtisaslarını tamamlayarak Allerji İmmunoloji uzmanı oldu. 1960'ta Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Allerji bölümünü kuran Kemal Özkaragöz, 1970 yılına kadar bu bölümün başkanlığını yaptı. Yakın dostu ilahiyatçı Suat Yıldırım, onun iş ahlakını yaşadığı bir anıyla anlattı. 

Yıldırım, Kemal Özkaragöz ile ilgili anılarını bu sözlerle anlattı. "Demişti ki eğer bir hastam olsa ve bu hasta tıptaki son gelişmelerle ilgili tedaviyi gerektirse ve ben de bu tedaviyi ona uygulamazsam Allah katında sorumlu olurum."

Yıldırım, Prof.Dr. Kemal Özkaragöz'ün hayırseverliği ile de ön plana çıkan bir isim olduğunu belirterek "Burdur'da okul, yurtlar keza Ankara'da mescid, yurt yaptırıp bunları vakfetti." şeklinde  ifadeler kullandı. 

HOCAEFENDİ TAZİYE YAYINLADI

Özkaragöz'ün cenazesi Kadıköy Suadiye Cami'inde kılınan  namazın ardından Karacaahmet mezarlığında toprağa verildi. Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, Prof. Dr. Kemal Özkaragöz için taziye mesajı yayınladı.   

''Tanıdığım günden beri vefası, sadakati ve samimiyetiyle gönlümde çok hususi bir yere sahip olmuş, değerli ilim adamı, aziz dost Prof. Dr. Kemal Özkaragöz beyefendinin vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Yakın bir arkadaşımı, fedakar ve hasbî bir hamiyet erini kaybetmenin hüznünü yaşıyorum. Gurbette olmam sebebiyle cenazeye iştirak edememiş olmaktan da ayrıca müteessirim. Bu vesile ile merhumun garik-i rahmet ve medfen-i mağfiret olmasını yüce Mevlâ'dan niyaz ediyor , başta değerli evlatları Mehmet Özkaragöz ve Prof. Dr. Fatih Özkaragöz olmak üzere aile efradına, bütün dost, yârân ve akrabalarına sabr-ı cemil diliyorum.''


<< Önceki Haber Hayırsever bilim adamı Hakk'a yürüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER