Hendek Belediye Başkanı'nın skandal sözlerine sert tepki

İnsan Hakları Derneği (İHD) Sakarya Şube Başkanı Muhammet Işık, AKP’li Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin, Hizmet Hareketi’ne gönül verenlere yönelik açıklamalarının ‘halkı kin ve düşmanlığa teşvik’ eder nitelikte olduğunu söyledi.

Hendek Belediye Başkanı'nın skandal sözlerine sert tepki

Konuyu yazılı bir açıklamayla değerlendiren Işık, İnci’nin açıklamalarının ülke genelinde yürütülen linç girişiminin yereldeki yansıması olduğunu kaydetti. Işık, “Hiçbir hukuk kuralı tanımadan kişi hak ve hürriyetlerini keyfi olarak kısıtlama yetkisini kendisinde gören başkanın açıklamaları, halkı kin ve düşmanlığa teşvik eder niteliktedir. Kraldan çok kralcı davranan başkanın nefret söylemleri toplumda infial uyandıracak niteliktedir. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin, TCK’da suç olarak düzenlenen eyleminden dolayı adli mercilerin gerekli soruşturma ve kovuşturmayı yaparak cezalandırılması yoluna gidilmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Sakarya Şubesi de konuyu yazılı açıklamayla değerlendirdi. Derneğin internet sitesinde yapılan açıklamada, “Haklarında herhangi bir suç isnat edilmeden, sadece bir cemaate mensubiyeti üzerinden ‘paralelci’ olduğu iddiasıyla herkesin hedef gösterilmesi doğru değildir. Yine ‘paralelci’ olduğu iddia edilen kişileri ‘vatandaşların evlerine sokmayacakları’, ‘yaşamalarını ve ticaretini engelleyecekleri’ ve kendisinin de bu kişilere ‘vurmaya devam edeceği’ yönündeki ifadeler, toplum içinde istenmeyen fiili sonuçlar doğurabilecek ve suç teşkil edecek mahiyettedir. Tüm bunlar masumiyet karinesi gibi temel bir ilkenin çiğnenmesi anlamına da gelmektedir.” denildi. 

AKP Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, “Hendek’te tek bir paralelci bile barınamayacak. Yurtları boşalttırdık. Bu gruptan ve örgütten olanları vatandaşlar da evine sokmayacak. Başbakanımızın izinden gidiyorum.”  ifadelerini kullanmıştı.

<< Önceki Haber Hendek Belediye Başkanı'nın skandal sözlerine sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER