Hidayet Karaca'nın avukatından şok açıklama

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın Avukatı Fikret Duran, dün gece kabul edilen nezarethanenin soğuk olduğu için mescitte kalınması durumundan avukatların Adliye'den ayrılması üzerine vazgeçildiğini ve müvekkillerinin güreş minderlerinde yer yatırıldığını açıkladı.

Hidayet Karaca'nın avukatından şok açıklama

Demokrasi basına darbe operasyonuyla gözaltına alınan ve hukuksuz şekilde günlerce tutsak olarak bekletilen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da olduğu 12 kişi hakkında kanunsuz uygulamalar devam ediyor. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın Avukatı Fikret Duran, dün gece kabul edilen nezarethanenin soğuk olduğu için mescitte kalınması uygulamasından avukatların Adliye'den ayrılması üzerine vazgeçildiğini ve müvekkillerinin güreş minderlerinde yer yatırıldığını duyurdu. Duran ayrıca cuma namazı vaktinde doktor muayenesine gidileceğini ve bunun açıkça inanç ve ibadet özgürlüğünü kısıtlama anlamına geldiğini belirtti. Avukat Fikret Duran dün gece yaptığı basın açıklamasında "Kaldıkları nezarethaneler soğuk olduğu için avukatlar tarafından nezarethane yerine mescitte kalınması teklifinde bulunuldu. Hakim bey bu talebi uygun gördü" demişti

Hukuki olarak dün gece haklarında karar verilmesi beklenen Dumanlı ve beraberindekilerin cuma namazı kılmalarına da engel çıkartılmak istendi. Avukatların dün gece adliyeden ayrıldıktan sonra mescitte uyumları kararın vazgeçildiği ve güreş minderlerinde yer yatırıldığını belirten Samanyolu Medya Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın Avukatı Fikret Duran yaptığı açıklamada polislerin, cuma namazına izin vermeyeceklerini, o saatte doktor raporuna gidileceğini söylediklerini belirtti. Avukatlar, bunun açıkça inanç ve ibaret özgürlüğünü kısıtlama anlamına geldiğini vurgulayarak duruma itiraz ettiklerini kaydetti.

<< Önceki Haber Hidayet Karaca'nın avukatından şok açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER