Hırsızlarlığın geldiği son nokta 'yok artık'

Hediyelik eşya standlarını da yağmaladıkları öğrenilen hırsızların yakalanması için jandarma çalışma başlattı.

Hırsızlarlığın geldiği son nokta 'yok artık'

Çanakkale Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndan hırsızların Anzak Koyu'ndaki tören alanının girişinde bulunan 'Anzac' harflerinin de aralarında bulunduğu önlerine gelen para edecek metal ne varsa çaldıkları ortaya çıktı. Hediyelik eşya standlarını da yağmaladıkları öğrenilen hırsızların yakalanması için jandarma çalışma başlattı.

'ANZAC' YAZAN BRONZ HARFLERİ SÖKTÜLER

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda geçen 28 Ekim gecesi çok sayıda hırsızlık olayı meydana geldi. İlk olarak 57. Alay Şehitliği'nin karşısındaki standlardan çok sayıda hediyelik eşya çalındı. Hırsızların daha sonra güzergah üzerindeki Conkbayırı Mevkisi'ndeki Yeni Zelanda Anıtı önünde bulunan pirinçten yapılmış Gelibolu Yarımadası haritasını ardından da her yıl 25 Nisan sabahı Şafak Ayini düzenlenen Anzak Koyu'nda bulunan tören alanında yer alan bayrak direklerinin bulunduğu duvardaki 'Anzac' yazısının bronz harflerini söktü. Aynı işlemi Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde de yapmak isteyen hırsızların buradaki yazının harflerinin plastik olduğunu farketmeleri üzerine vazgeçtikleri de tespit edildi.

'İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEY OLUYOR'

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Müdürü Ozan Hacıalioğlu, bugüne kadar ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını belirterek, hırsızların yakalanması için jandarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

AVUSTRALYA BASININDA GENİŞ YER BULDU

Birinci Dünya Savaşı için batı Avustralya'nın Albany kentinden ilk Anzak birliklerinin ayrılışının 100'üncü yıldönümü için haftasonu düzenlenecek olan programın öncesinde gerçekleşen hırsızlık olayı Avusturya basınında geniş yer bulurken, soruşturmada Türk makamlarına destek verildiği belirtildi. Çalınan 'Anzac' yazısının harfleri ile Gelibolu Yarımadası haritasının yerine ise yenisinin henüz takılmadığı bildirildi.

DHA
<< Önceki Haber Hırsızlarlığın geldiği son nokta 'yok artık' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER