Hizmet Hareketi'ne 'terörist' diyenlere tokat gibi cevap

Zaman Gazetesi Genel Yayın Editörü Veysel Ayhan Hizmet Hareketi'ne 'terörist' diyenlere tokat gibi bir cevap verdi.

Hizmet Hareketi'ne 'terörist' diyenlere tokat gibi cevap

Veysel Ayhan terör kelimesinin tanımına yer verdiği yazısında; Hizmet Hareketi'ne terörist diyenlerin vasıflarıyla, Hizmet Hareketi'ne mensup kişilerin vasıflarını sıraladı ve hangi gruba terörist denilebileceğini gözler önüne serdi. İşte Veysel Ayhan'ın yazısı:

Hürriyet Gazetesi’nde havuzdan beslenen bir yazar bir de muhabir var. Yazar olan, malum uçağın kadrolu kabin memurlarından. Hürriyet’te Saray komiseri olarak görev yapıyor. Muhabir ise Toygun Atilla.

Gitse Sabah’ta, Star’da hatta Akit’te yazar. Geçenlerde ‘Çekmecede 7 ay fark edilmeyip bir anda keşfedilen hard disk’ haberi yapmıştı. Geçen hafta da İstanbul Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan’ın Fethullah Gülen Cemaati’ni ‘terör örgütü’, Fethullah Gülen’i ‘örgüt lideri’ olarak tanımlamasını mutlulukla haber yaptı.

Terör kelimesi Latinceden. ‘Korkudan titreme’ veya ‘titremeye sebep olma’ anlamı var. Güncel anlamı: Siyasi veya ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla sivillere, yönetimlere baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolu kullanmak. Terör uygulayan organize gruplara terör örgütü; terör uygulayan şahıslara ise terörist denir. Şimdi bir terör testi yapalım:

TERÖRİST KİM?

1- Toplumun yüzde 50’sine korku salan, siyasi ikbali için Sünni, Alevi, Kürt, ‘afedersin’ Ermeni diye diye toplumu ayrıştıran ve insanları birbirine düşman edenlere, Taksim’de yapılacak bir AVM uğruna ülkeyi ateşe atıp 7 gencin ölümüne sebep olanlara ne denir?

2-Türkiye’deki tüm kıymetli (kupon) arazilerin satışını tapu müdürlüklerine değil kendine bağlayan, daha ihalesi bile yapılmayan Kanalİstanbul için ‘geçen hafta yapacak firma yetkilileriyle görüştüm’ diyerek Anayasa’nın 9. ve 138. maddelerini ihlal edenlere yani ihaleye fesat karıştıranlara ne denir?

3-Bağımsız medya gruplarına ekonomik şantajlarla, maden izinleri, vergi denetimleri ve siyasi baskılarla çöken, medya patronlarını telefonda ağlatacak kadar korkutanlara ne denir?

4-Devlet gücüyle bir özel bankayı batırmak için medyasına aylarca haber yaptıranlara, halkı korkutmayı başaramayınca kanunları paspas ederek bankaya çökenlere ne denir?

5-Anayasa’yı ilga edip başbakanın, bakanların ve Meclis’in yetki ve sorumluluklarını cebren gasp edenlere, TSK korkusuyla polis okullarını kapatıp parti teşkilatlarından topladığı 2500 polisle kişiye özel güvenlik teşkilatı kurmaya kalkanlara ne denir?

6-İmralı’dan Kandil’e eylem emirlerini taşıyanlara, TSK’nın yapacağı operasyonları günler öncesinden devletin kriptolu telefonlarıyla Kandil’e ispiyonlayanlara kol kanat gerenlere yani elleri kana bulaşanlara ne denir?

7-Anayasa’ya açıkça aykırı olmasına hatta partisinin karşı çıkmasına rağmen özel teşebbüse ait 3000 dershaneyi bir kalemde ‘özel okul olacaksınız’ diye kapatana, 60 bin öğretmen, 40 bin personele gadredene ne denir?

8-Anayasa’ya açıkça aykırı olan MİT, internet, sulh ceza ve dershane yasalarını AYM’de gündeme getirtmeyen ve AYM’yi darbecileri kurtarma haricinde her türlü zulme dilsiz, sağır ve seyirci haline getirtenlere ne denir?

9-Meclis’ten habersiz binlerce TIR silahı başka ülkelere sevk eden sonra bunlara yasal olarak müdahale etmesi gereken cumhuriyet savcılarını ‘Nasıl kontrol edersin’ diyerek görevden alanlara, yolsuzluk ve rüşvet zanlılarını yargıdan kurtarmak için yüzlerce savcı ve hâkimi, binlerce polis ve polis müdürünü sürenlere ne denir?

10-Başbakana ve bakanlara rağmen ‘yolsuzlukla suçlanan 4 bakan Yüce Divan’a gitmesin’ diye Meclis’e kâbus gibi çöken, gazetelerde tam sayfa korku bildirisi yayımlayarak Meclis’e gölge eden iradeye ne denir?

CEMAAT TERÖRİST OLSAYDI…

Vicdanını yitirmeyen yandaşlar da şahittir ki:

Cemaat içinde cinayet, şiddet bir yana adi suçtan dahi karakola düşmüş tek insan bulamazsınız. Yolsuzluk ve dolandırıcılık yapıp hüküm giymiş insan bulamazsınız.

Cemaat fertleri ortalama halkın düzeyinde hayat sürer. Çok büyük işadamları dışında villa, köşk, yat ve yalı, lüks araba sahibi tek fert yoktur. Hemen hepsinin hayatında ‘haram yememe ve kul hakkına riayet’ en önemli kriterdir.

Böyle insanların terörist olduğunu iddia etmek ‘şeytan-ı racîm’den başka kimsenin aklına gelmez.

Eğer cemaat müntesiplerinin karakterinde binde bir hatta milyonda bir oranında terörist bir damar olsaydı:

1-Kalkıp Hocaefendi’ye ‘pavyon ayakçısı’ üslubuyla hakaret edenler daha o gün doğduklarına pişman edilir, hadleri bildirilirdi.

2-Milyonlarca masum insana ağzını doldura doldura yüzlerce defa haşhaşi, virüs ve binbir hakareti reva görenlerin dilini koparacak hiç olmazsa milyonlarca insandan 1 tane haşhaşi çıkardı.

3-Her gün gazetelerinde ve televizyonlarında Hizmet’e ve Hocaefendi’ye şeytanın aklına gelmeyecek iftira ve yalanlar atıldığında o gazete binaları kezzap taifesinin başına zindan edilirdi.

Ama hiçbiri olmadı ve olmaz. Barışa kilitli o masum insanların tek işi dünyada barış ve huzurun temini için diyalog kurmak, okul açmak ve ihtiyaç sahiplerinin elinden tutmak. Tek ‘eylemi’ ise Saray’dan idare edilen Yeni Türkiye adliyeleri ve emniyeti önünde zulme karşı Kur’an okumak ve sabırla dua etmek.

30 bin insanın kanını dökenlerle kucaklaşıp karınca incitmekten imtina edenlere terörist diyenlere, ihanet ettikleri rahmetli Erbakan’ın sözünü hediye edelim: “Bunlar at yarışı spikeri! Çekilin gidin, sizi gidi Bizans çocukları…”

Yazının orjinaline gitmek için TIKLAYINIZ
<< Önceki Haber Hizmet Hareketi'ne 'terörist' diyenlere tokat gibi cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER