Hükümetin tasfiyeleri polisleri iş yapamaz hale getirdi

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın kardeşi İlhami Yıldırım, Çekmeköy’de 10 Şubat akşamı silahlı saldırıya uğradı.

Hükümetin tasfiyeleri polisleri iş yapamaz hale getirdi

İstanbul Kızılay Şube başkanı olan kardeş Yıldırım, saldırganın silahının tutukluk yapması sayesinde yara almadan kurtulurken şoförü yaralandı. Saldırgan ise geldiği istikamette kaçarak izini kaybettirdi. Olaydan sonra alarma geçen polis geniş çaplı soruşturma başlattı. Ancak saldırının üzerinden 7 gün geçmesine rağmen İstanbul polisi saldırganları yakalayamadı, olayı aydınlatamadı.

Bu, İstanbul’da son bir ayda gerçekleşen beşinci saldırıydı.  17 Aralık’tan sonra emniyet teşkilatında yaşanan tasfiyeler artık polisi iş yapamaz hale getirdi. Öyle ki Taksim Meydanı’nda polise uzun namlulu silahlarla rastgele ateş açan DHKP-C militanı Elif Sultan Kalsen eylemden sonra taksiye binerek kaçtı. Kalsen’in kaçma görüntüleri ortaya çıktı ancak aradan yaklaşık 3 hafta geçmesine rağmen saldırgan bulunamadı.




İstanbul’da yaşanan bir diğer saldırı girişimi de Sütlüce’de AKP il binasında bulunan polis noktasına yapıldı. Kar maskeli saldırganlar bina önünden hızla uzaklaşarak izlerini kaybettirdi, bu olayın failleri de bulunamadı.

İstanbul 2015’in ilk günlerinde Dolmabahçe Sarayı’ndaki nöbet kulübesine el bombası olayıyla sarsıldı. Olayın saldırganı DHKP-C militanı Fırat Özçelik gözaltına alınırken, soruşturma derinleştirilmedi. Bu saldırıdan 4 gün sonra bu defa Sultanahmet’teki Turizm Şube Müdürlüğü hedef seçildi. İçeri girmeye çalışan Diana Ramazova’nın bombalı saldırısında polis memuru Kenan Kumaş şehit düşmüştü. Ancak terör polisi hâlâ Ramazova’nın hangi örgüte mensup olduğunu bulamadı, saldırı aydınlatılamadı.
<< Önceki Haber Hükümetin tasfiyeleri polisleri iş yapamaz hale getirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER