IŞİD mağduru Suriyeli Kürtler YİBO'ya yerleştirildi

Valilik tarafından verilen izinle Türkiye'ye alınan Suriyeli sayısının yaklaşık 6 bine yaklaştığı öğrenildi...

IŞİD mağduru Suriyeli Kürtler YİBO'ya yerleştirildi

Suriye’de yaşanan iç savaş sonrası PKK/PYD’den Kobani’yi almak için saldıran IŞİD, binlerce Suriyeli Kürt’ün Suriye’nin kuzeyinden kaçarak Türkiye topraklarına mülteci olarak giriş yapmasına sebep oldu. 

IŞİD tehdidinden kaçan ve dünden öğleden itibaren geçmek için bekledikleri Suruç sınırdan bugün valilik tarafından verilen izinle Türkiye'ye alınan Suriyeli sayısının yaklaşık 6 bine yaklaştığı öğrenildi. Türkiye tarafında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine geçen ve sınır hattına yakın bir noktada bekleyen yaklaşık 600 Suriyeli Suriyeli Kürt, burada hazır bekletilen dolmuşlara gruplar halinde bindirilerek Suruç'a bağlı Aligör Mahallesi'nde bulunan Aligör Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na götürüldü.

Suruç-Mürşitpınar sınır hattında bekleyip burada dolmuşlara bindirilen Suriyeliler polis ve jandarmanın eşlik ettiği konvoylarla YİBO’ya götürülürken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkilileri ve Birleşmiş Milletler'e ait iki cipin YİBO keşif ve gözlem yaptıkları dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca Kızılay yardım TIR'ı da Suriyeli Kürtlere dağıtılmak üzere YİBO’ya erzak ve gıda getirdiği görüldü.

KÜRTÇE BİLEN ASKERLER SURİYELİ KÜRTLERE TERCÜMAN OLDU

Sınıra yığılan binlerce Suriyeli Kürt’ün Türkiye tarafına verilen izin ile geçmesi ile beraber TSK’da görevli ve aynı zamanda Kürtçe bilen Türk askerlerinin Suriyeli Kürtlere tercümanlık yaptıkları, mültecilerin ihtiyaçları ve geçişlerinde yardımcı oldukları gözlemlendi.

Suriyeli Kürtlerin YİBO'da isim kayıtları yapıldıktan sonra referans olan yakınlarının yanına gitmelerine izin verileceği öğrenildi. Yakını ve referans olmayanların ise YİBO ve ilçedeki spor salonu ile resmi kurumların misafirhanelerine yerleştirileceği belirtildi.

 
CİHAN
<< Önceki Haber IŞİD mağduru Suriyeli Kürtler YİBO'ya yerleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER