İŞKUR, tam bin 240 kişiyi istihdam edecek

Belirlenen vatandaşlar 8,5 ay İŞKUR'da istihdam edilecek..

İŞKUR, tam bin 240 kişiyi istihdam edecek

Bitlis Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, bu yıl Toplum Yararına Programı(TYP) kapsamında bin 240 kişi belediye ve milli eğitim müdürlüklerinde istihdam edecek.

İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki okulların temizliği ve çevre düzenlemesi için 710 kişi, il ve ilçe belediye başkanlıklarında çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi ve park düzenlemeleri için de 530 kişi 8,5 aylık süreyle işe alınacak.

Milli eğitim müdürlüklerine yapılacak alımlar için müracaatların 15 Eylül’de başladığını ve 24 Eylül’e kadar devam edeceğini belirten İŞKUR İl Müdürü Alaattin Aslan, il ve ilçe belediye başkanlıklarına yapılacak alımlar için ise müracaatların 16 Eylül’de başladığını ve 25 Eylül’e kadar devam edeceğini duyurdu.

Başvuruların İŞKUR İl Müdürlüğü ve ilçelerdeki hizmet noktalarına yapılabileceğini belirten Aslan, başvuru şartlarıyla ilgili şu bilgileri verdi: 

KURA YÖNTEMİYLE BELİRLENECEK

"İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamak, öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), bir önceki TYP'de çalıştıysa, (kendi isteği ile ayrılıp yasaklı olanlar hariç) program bitiş tarihinden itibaren 3 ayı bitirenler, kurs, işbaşı ve girişimcilik eğitim programlarından mezun olanlardan program bitiş tarihinden itibaren 6 ayı tamamlamış olanlar ve aktif sigortalı olmayanlar müracaatta bulunabilirler. TYP kapsamında çalıştırılacak kişiler kura yöntemi ile belirlenecektir. Yeni yönetmelik ve genelge değişikliği sebebi ile kuraya öncelikle 1. listede yer alan 35 yaş üstü erkekler, 19 yaş ve üstü bayanlar, 19 yaş ve üstü engelliler, 19 yaş ve üstü eski hükümlüler ve 19 yaş ve üstü terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar katılacaktır. 1. listede yer alan katılımcıların alınacak personeli karşılamaması durumunda 19-35 yaş aralığında bulunan normal statüdeki erkeklerden oluşan 2. listeden kura yöntemi ile tamamlanacaktır."

Milli eğitim ve belediye alımlarıyla ilgili kura çekim günleri ve saatleriyle ilgili de bilgi veren Aslan şöyle konuştu: "Milli eğitim ile ilgili kura çekimleri 26 Eylül'de Bitlis 100. Yıl İlkokulu'nda saat 09.30’da, Mutki YBO Salonu'nda saat 14.00’de, Güroymak YBO Salonu'nda saat 14.00’de; 29 Eylül'de Tatvan Halk Eğitim Merkezi'nde saat 09.30’da, Hizan Kültür Merkezi'nde saat 14.00’de; 30 Eylül'de Ahlat YBO Salonu'nda saat 09.30’da, Adilcevaz Anadolu Lisesi'nde saat 14.00’de yapılacaktır.

Belediye kura çekimleri ise 29 Eylül'de Güroymak YBO Salonu'nda saat 10.00’da, Tatvan Kültür Merkezi'nde saat 14.00’de, Hizan Kültür Merkezi'nde saat 10.00’da; 30 Eylül'de Bitlis(Merkez) 100. Yıl İÖO'da saat 10.00’da, Mutki Belediye Sosyal Tesisleri'nde saat 14.00’de, Ahlat Ahlat Taziye Evi'nde saat 14.00’de, Adilcevaz Adilcevaz Anadolu Lisesi'nde saat 10.00’da yapılacaktır."
<< Önceki Haber İŞKUR, tam bin 240 kişiyi istihdam edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER