İçinde 4 ton dolar olan esrarengiz uçak!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mahmut Tanal, İran’dan Ankara’ya gelecek bir uçakta 4 ton dolar olduğu ihbarı aldı.Peşine düşünce uçağın kalkış saati değiştirildi, rota Ankara yerine İstanbul’a döndü.

İçinde 4 ton dolar olan esrarengiz uçak!

Tanal, uçuş kulesini aradı. İnişin iptal edildiği bilgisi verildi.

Sözcü gazetesinde Saygı Öztürk imzasıyla yayınlanan habere göre, Libya Hava Yolları’na ait bir şirket olan Buraq Air'e ait uçak, İran’ın Ahwaz havaalanından RQ110601 sefer sayısıyla 12 Aralık saat 01.30’da havalanacak, Ankara Esenboğa Havaalanı’na inecekti. Uçağın konşimentosunda kivi taşıdığı belirtiliyordu. Ancak CHP binasına ulaşan ihbar ise uçakta 4 ton dolar bulunduğu yönündeydi. Malın sahibi 'Stone International Company', CEO’nun adı ise Majid Shizian olarak belirtiliyordu.

UÇAĞIN İNİŞİ İPTAL EDİLDİ

Kargonun gözüken alıcısı ise Ankara Demet Lalegül Mahallesi 405’inci Cadde’de bulunan sera ürünleri ile ilgili bir şirketti. Ancak CHP’ye ulaşan bilgiye göre gerçek alıcı, İstanbul Aksaray’da bulunan bir şirketti. İhbardan sonra hukukçu kökenli milletvekili Mahmut Tanal, gece 02.30’da Esenboğa Havaalanı’na gitti ve uçağı beklemeye başladı. Ancak bir süre sonra Tanal’a uçağın planının değiştirildiği, kalkış saatinin 19.00, Esenboğa’ya varış saatinin ise 21.30 olacağı söylendi. Milletvekili Tanal, uçağın başbakanlığa ait eşyaları taşıdığı bilgisine ulaştı. Tanal, yeniden Esenboğa Havaalanı’na gitti. Bu kez de uçağın İstanbul Sabiha Gökçen’e indiği söylendi. Tanal, uçuş kulesini aradı. İnişin iptal edildiği bilgisi verildi.

KUYRUK NUMARASI DEĞİŞTİ

Uçağın MİT’e veya başbakanlığa kiralanmış olabileceğini, sık sık ülkeye girdiği kanaati edindiğini belirten Tanal, “Reza Zarrab’a, Libya ve İran üzerinden para girişleri oluyordu. İlginç olan da bizim araştırmaya başlamamızdan sonra uçağın uçuş planlarını ve kuyruk numaralarını değiştirmeleriydi. İşin içinde başbakanlıkta önemli görevde bulunan bir kişinin de adı geçiyor.” diye konuştu.

Tanal, "Yetkili birimlere ihbarda bulunduk. Bu esrarengiz olayın peşini bırakmayacağız." dedi.CİHAN
<< Önceki Haber İçinde 4 ton dolar olan esrarengiz uçak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER