İçişleri Bakanlığı'ndan şehit savcının eşini şoke eden yazı

Savcı Uzun'un şehit edilmesinde, ihmal iddialarıyla ilgili soruşturmaya bakanlık izin vermemiş..

İçişleri Bakanlığı'ndan şehit savcının eşini şoke eden yazı

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde şehit edilen Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un eşi Cihan Uzun'un olayda ihmali olan kamu görevlilerinin tespit edilip cezalandırılması için yaptığı suç duyurusu İçişleri Bakanlığı'na takıldı. İçişleri Eski Bakanı Muammer Güler imzasıyla 2013'te savcılığa gönderilen yazıyla 10 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verilmedi. 6 kamu görevlisi hakkında ise ön incelemeye gerek duyulmadı. Şehit eşi, "Neden sorumluları hukuk yerine bakanlık aklıyor. Kim kimi koruyor?" diye soruyor.. 

Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, 19 Eylül 2012 tarihinde yaşadığı lojman girişinde terör örgütü üyesi veya üyelerinin silahlı saldırısı sonucu şehit edilmişti. 

Olay sonrasında MİT tarafından 2012'de düzenlenen raporda, 'Tunceli kırsalında faaliyet gösteren örgüt mensuplarının, Cumhuriyet Savcıları hakkında keşif faaliyetlerini tamamladıkları ve eylem gerçekleştirmek üzere talimat bekledikleri' istihbaratının yapıldığı ve bu istihbaratın da bölgede ilgili kamu kurumlarına iletildiği ortaya çıkmıştı.

SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEDİ

Rapor üzerine harekete geçen şehit eşi Cihan Uzun Ovacık Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak ihmali olan kamu görevlilerinin tespit edilip cezalandırılmasını istedi. Ancak suç duyurusunun İçişleri Bakanlığı'na takıldığı ortaya çıktı.

KARAR 4 AY SONRA GELDİ

İçişleri eski Bakanı Muammer Güler imzasıyla savcılığa gönderilen 16 Aralık 2013 tarihli yazıyla 10 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verilmedi. 6 kamu görevlisi hakkında da ön incelemeye gerek duyulmadı. Bakanlığın soruşturma izni vermemesine dair karar yazısı ise geçen 4 Nisan'da Cihan Uzan'a ulaştı. 

"BU KARAR VİCDANA SIĞMAZ"

Karar yazısını görünce şoke olduğunu belirten acılı eş, Danıştay 1. Dairesi Başkanlığı'na itirazda bulundu.

"BAKANLIK DEĞİL, HUKUK AKLASIN"

Şehit eşi Uzun, "Neden soruşturmaya bile izin verilmiyor? Kim kimi koruyor? Bu kararla şehit eşimin kanı Ankara'nın üzerine sıçramıştır" diyor. Uzun, bir sonuç alınamaması durumunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gidecek..

<< Önceki Haber İçişleri Bakanlığı'ndan şehit savcının eşini şoke... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER