İddia edilen suçlarla ilgili ortada ne delil var ne belge

Sahur operasyonu ile gözaltına alınan ve her aşaması hukuka aykırı şekilde ilerleyen polislere ilişkin soruşturmada ilk karar açıklandı. Mahkemeden çıkan avukat Ali Çelik, "Soruşturmadaki 115 kişinin önüne hiçbir somut delil sunulamamıştır." dedi

İddia edilen suçlarla ilgili ortada ne delil var ne belge

Sahur operasyonu ile gözaltına alınan ve her aşaması hukuka aykırı şekilde ilerleyen polislere ilişkin soruşturmada ilk karar açıklandı. Savcılık sorgusu sonrası tutuklamaya sevk edilen 49 polisten 11’i tutuklanırken 38'i serbest bırakıldı. Mahkemeden çıkan avukat Ali Çelik, "Soruşturmadaki 115 polisin önüne hiçbir somut delil sunulamamıştır." dedi

Aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürleri Yurt Atayün ve El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide operasyonlarını yürüten Serdar Bayraktutan’ın bulunduğu 11 kişi Metris ceza evine sevk edildi.

İDDİA EDİLEN SUÇLARLA İLGİLİ ORTADA NE DELİL VAR NE BELGE

Haklarında tutuklama kararı çıkarılan isimler için örgüt suçlaması bulunmuyor. Casusluk suçlamasıyla tutuklanan isimler hakkında "kimin hangi belgeyi, kime nerede, ne zaman, hangi ülkeye" sızdırdığına dair ne savcılık sorgusunda ne de mahkeme sorgusunda herhangi bir belge ve delil sunulamadı.

Eski TEM Müdürü Ömer Köse ve Müdür Yardımcısı Gafur Ataç ise tahliye edildi. İki isme yurt dışı yasağı getirildi. Saat 00.00 sularında hakim İslam Çiçek’in açıkladığı karar sonrası adliye önünde günlerdir ellerinde Kur'an ve Cevşenler dua eden yakınların bir kısmı sevinirken haklarında tutuklama kararı çıkan polislerin yakınları kararı metanet ile karşıladı.

"SÜRECİN TAMAMI HUKUKSUZDUR"

Soruşturma sürecini yakından takip eden CHP Milletvekili Mahmut Tanal, karar sonrası yaptığı açıklamada "Sulh ceza Hakimliği eliyle yürütülen süreçlerin tamamı hukuksuzdur. Türkiye bu mahkemelerle adalet dağıtamaz" ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber İddia edilen suçlarla ilgili ortada ne delil var ne belge Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER