İhsan Barutçu'dan adliyeye destek ziyareti

İstanbul Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu Çağlayan Adliyesi'ne gelerek, adliye önünde bekleyen polis ailelerini destek ziyaretinde bulundu.

İhsan Barutçu'dan adliyeye destek ziyareti

Daha sonra adliyeye giren İhsan Barutçu, sorgunun yapıldığı 6. kata çıkarak polislerin avukatlarıyla görüştü.

Hükümet medyasında geçtiğimiz aylarda Barutçu'nun İstanbul polisi tarafından dinlendiği ve kendisine şantaj yapıldığı yalanını ortaya atmıştı. Polise destek için adliyeye gelen Barutçu, "Bu soruşturma hukuki değil, bizim buraya gelmemiz haksızlığa uğrayan bu polislere destek olma amaçlıdır." dedi.

Adliye önünde aileleri ziyaret eden Barutçu, yeni vesayet döneminde birlikte hukuksuzluğun giderek arttığını söyledi. Barutçu, Kenan Evren'in Başbakan Tayyip Erdoğan'ın içine kaçtığını belirterek, "Ben özetliyorum herhalde Kenan Evren Sayın Tayyip Erdoğan'ın içine kaçmış vaziyette şu an." ifadelerini kullandı. 

Polis ailelerini de ziyaret eden Barutçu, mevcut iktidarla yeni bir vesayet döneminde haksızlığın ve hukuk ihlallerinin yaşandığını belirtti.

Barutçu, "Vesayet dönemi biterken yeni bir vesayet dönemi ile beraber hukuksuzluğun, hak ve hukuk ihlallerinin giderek arttığı bir iktidarla beraberiz. Adeta Kenan Evrenler ’e rahmet okutacak bir dönemdeyiz. Hukuk da adalet de başbakanın iki dudağı arasındadır. Herhalde Kenan Evren sayın Tayyip Erdoğan'ın içine kaçmış vaziyette şu an.' ifadelerini kullandı.

Sorguların yapıldığı 6. katta avukatlardan bilgi alan Barutçu, soruşturmanın hukuki bir soruşturma olmadığını söyledi.

<< Önceki Haber İhsan Barutçu'dan adliyeye destek ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER