İmam ve Kayyım'lara 'cadı avı' Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay imam yer değiştirmelerini TBMM gündemine taşıdı...

İmam ve Kayyım'lara 'cadı avı' Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Faik TunayDiyanet İşleri Başkanlığı Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ rotasyona uğrayan imam ve müezzinleri TBMM gündemine taşıdı.

CADI AVI MI?

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, yönetmelikte yapılan bir değişiklikle mağdur duruma düşen imam ve müezzinlerin durumunu TBMM gündemine taşıyarak, 25 yıldan daha fazla bir süre aynı yerde görev yapan bir insanın bir yönetmelik değişikliğiyle başka bir yere kaydırılmasının nedenlerini sordu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanlığı döneminde söylemiş olduğu “cadı avı yapacağız” cümlesi ile rotasyona tabi tutulan İmam-Hatip ve Müezzin- Kayyımlar arasında bir uygulama bağı olup olmadığını Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soran Tunay, yapılan rotasyonların Erdoğan’ın söylemiş olduğu “cadı avı” olup olmadığını sordu. 

Tunay, 25 yıl gibi neredeyse insan hayatının çalışma evresini aynı yerde geçiren din görevlilerinin rotasyona tabi tutularak başka bir yere kaydırılması beraberinde maddi-manevi ve ailevi problemleri de beraberinde getireceğini ifade etti. 

Tunay’ın Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle vermiş olduğu soru önergesi şu şekilde;

Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı ‘Diyanet İşleri Başkanlığı Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ ile imam ve müezzinler için rotasyon uygulamasında değişikliğe gidilmiştir.Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte cami görevlilerinden görev yaptığı camide 25 yılını tamamlamış olanların yer değişiklikleri 2014 yılı haziran-eylül döneminde, görev yerinde 20 yılını tamamlayanların yer değişiklikleri 2015 yılı haziran-eylül döneminde, 15 yılını tamamlayanların yer değişiklikleri ise 2016 yılı haziran-eylül döneminde yapılacağı öngörülmüştür.  Zorunlu yer değişikliklerine 2017 yılından itibaren görev yaptığı camide sekiz yılını tamamlayan görevlilerin rotasyona tabi tutulacağı da yönetmelikle getirilmiştir.

Bu çerçevede;

1-Türkiye genelinde rotasyona tabi tutulan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım sayısı kaçtır? 

2- Böyle bir rotasyona gidilmesinin gerekçesi nedir?

3- 25 yıl gibi neredeyse insan hayatının çalışma evresini aynı yerde geçiren din görevlilerinin rotasyona tabi tutularak başka bir yere kaydırılması beraberinde maddi-manevi ve ailevi problemleri de getirecektir. Bu konuda yapılmış olan bir çalışmanız var mıdır?

4- Çerçeve yönetmeliğinde şube müdürü, vaiz, ilçe ve il müftüleri rotasyona tabi tutulacağı fakat tercih yapacakları ve ona göre sınıflandırıldıkları ifade edilmektedir. 
Cami görevlilerinde ise böyle bir sınıflandırma ve tercihin olmadığı, sadece il müftüsü ve ilçe müftülerinin olduğu bir komisyon kurulacağı ve bu komisyona üye 5 üyenin iki dudağı arasında cami görevlilerinin kaderinin tayin edilmesi doğru bir uygulama mıdır?

5- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanlığı döneminde söylemiş olduğu “cadı avı yapacağız” cümlesi ile rotasyona tabi tutulan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar arasında bir uygulama bağı var mıdır? Yapılan rotasyonların amacı cadı avı mıdır?

Samanyoluhaber.com

<< Önceki Haber İmam ve Kayyım'lara 'cadı avı' Meclis gündeminde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER