İran'dan Türkiye'ye tehdit

İran ile Türkiye arasında TIR geçişlerinde sorun büyüyor. İran, Türk TIR'larına ülke içinde yakıt satışını durduracağını açıkladı.

İran'dan Türkiye'ye tehdit

İran Karayolları Transit ve Sınır Geçişleri Genel Müdürü Muhammed Cevad Atrçiyan, iki ülke arasında transit konusundaki ihtilafları ortadan kaldırmak için yapılan müzakerelerde Türk makamlarına birtakım önerilerde bulunduklarını açıkladı. Atrçiyan, "Önerilerimizin kabul görmemesi durumunda İran sınırları içerisinde Türk TIR'larına yakıt satışı durdurulacaktır” dedi.

'TÜRKİYE BİZE YAKIT VERMİYOR'

Türkiye’nin İran TIR'larından "ağır geçiş" ücretleri almasının ardından geçen hafta sınırlarda bir yığılma yaşandığını öne süren Artçiyan, "Türkiye, topraklarından geçen İran TIR'larından her 100 kilometre başına yaklaşık 50 euro geçiş ücreti talep ediyor ve bu TIR'lara ülke içerisinde yakıt satın alma hakkı tanımıyor. Ancak İran aynı geçiş ücretini almasına rağmen Türk TIR'larına yakıt satın alma izni veriyor" diye konuştu.

BİR LİTRE BİLE ALAMAZLAR

Sorunların çözümü için iki ülke yetkililerinin müzakere etmeleri gerektiğini belirten Artçiyan, "Türk TIR'larının depolarının İran sınırları içinde mühürlenmesi önerisinde Türkiye ısrarcı olursa, Türk TIR'larına İran’da bir litre dahi yakıt alma izni verilmeyecek. Kaçakçılıkla mücadele kanunu gereğince en küçük aykırı tutum ve depolardaki mühürlerin açılması durumunda kanuni işlem başlatılacaktır" dedi.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber İran'dan Türkiye'ye tehdit Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER