İstanbul itfaiyesine 'yolsuzluk' operasyonu! Çok sayıda gözaltı var

Ankara'nın müdahalesiyle yapılamayan itfaiye operasyonu, bir yıl gecikmeli olarak yapıldı...

İstanbul itfaiyesine 'yolsuzluk' operasyonu! Çok sayıda gözaltı var

Yolsuzluk iddiasıyla İstanbul İtfaiyesi’ne yönelik başlatılan operasyonda 20'den fazla kişi gözaltına alındı. Aralarında denetçilerin de bulunduğu 20'den fazla kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Şüphelilerin usulsüz yangın raporu hazırlayıp, yangın merdiveni olmayan binalara uygunluk raporu vererek haksız kazanç elde ettikleri öne sürülüyor.

SAVCININ EMRİNE 'ANKARA ENGELİ' GELMİŞTİ!

Geçtiğimiz ocak ayında İs­tan­bul İt­fa­iye­si’­ne yö­ne­lik yol­suz­luk so­ruş­tur­ma­sı Ankara'nın müdahalesiyle en­gel­lenmişti. İs­tanbul Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı Ve­ki­li Ali Cen­giz Ha­cı­os­ma­noğ­lu­’nun bil­gi ve ta­li­ma­tı ile yü­rü­tü­len soruşturmada, İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si İt­fa­iye Dai­re Baş­kan­lı­ğı­’n­da rüş­vet kar­şı­lı­ğın­da usul­süz ra­por ha­zır­la­dık­la­rı id­di­ala­rı­nın yer al­dı­ğı dos­ya­ ile il­gi­li İs­tan­bul Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğı'nca po­li­se verilen gö­zal­tı em­ri, İs­tan­bul Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan ye­ri­ne ge­ti­ril­memişti.

KAMUOYU, ŞAİBE İDDİALARINI SORGULUYOR

Neredeyse olayın üzerinden bir yıl geçtikten sonra yapılan operasyona dair, mevcut zaman dilimi ve delillerin karartılma ihtimalleri kamuoyunun sorgulamasına sebep olurken, şaibe iddialarını da gündeme getirdi.

<< Önceki Haber İstanbul itfaiyesine 'yolsuzluk' operasyonu! Çok sayıda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER