İşte Davutoğlu'nun ilk sözleri

AKP'nin yeni Genel Başkan ve Başbakan adayı olarak ismi açıklanan Ahmet Davutoğlu, bu kararın ardından çıktığı kürsüde açıklamalarda bulundu.

İşte Davutoğlu'nun ilk sözleri

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

- AK Parti hareketi konjektürel şartlarda çıkmış bir siyasi hareket değildir. Köklü bir devlet geleneği içinde ortaya çıkmış ve bu köklü devlet geleneğini inşa etmek üzere yol açıkmış bir kadrodur.

- Bu görev layık görülürsem, son 12 yılda gerçekleştirilen restorasyon ara vermeden devam edecektir. AK Parti nesillerle de asırlarla da sınırlı değildir. Kıyamete kadar sürecek olan bir adalet ve hak mücadelesinin adıdır AK Parti.

- Sürekliliğimiz devlet geleneğimizden milli kültürümüzden kaynaklanır. Bu ilkelerden hiçbir şekilde taviz verilemez. Bu ilke ve tutum bu duruş bu sağlam tarihi bakış değiştirilemez. Bu kutlu göreve bu istişareler neticesinde bendenizi aday göstererek hem büyük bir onuru yaşattınız hem de tarihi sorumluluğu omuzlarımıza verdiniz.

- Her zaman sizlerden  güç alacağımdan eminim. Sizlerden de omuz omuza yürümeyi rica ediyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bunun için AK Parti’ye de zeval vermesin.

- Bu kutlu yürüyüşte AK Parti fertleri yan yana olacaktır. Fitne tohumu ekmek isteyenler başarılı olamayacaktır.
<< Önceki Haber İşte Davutoğlu'nun ilk sözleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER