İşte sokağa çıkma yasağı ilan edilen il ve ilçeler

Diyarbakır ve Batman'ın geneli, Mardin'in Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı, Ömerli, Savur ilçeleri ile Van'ın Erciş, Muş Varto ve Siirt'in Kurtulan ilçesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

İşte sokağa çıkma yasağı ilan edilen il ve ilçeler

IŞİD'in Kobani'ye saldırılarına tepki gösteren eylemciler şehirleri yangın yerine çevirdi. Olayların iyice kontrolden çıktığı bazı illerde ve ilçelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sokağa Çıkma Yasağının olduğu yerler

BATMAN il geneli... (Merkez dahil 6 ilçesi var)
Diyarbakır: Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir, Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro, Kocaköy ve Kulp  ilçeleri ile dış ilçeler Bismil, Silvan ve Lice ilçeleri (9 Ekim perşembe günü saat 06.00’ya kadar)
Muş: Varto (2 gün)
Siirt: Kurtalan
Van: Erciş
Mardin: Kızıltepe Nusaybin, Dargeçit, Mazıdağı, Derik ve Savur

DİYARBAKIR VALİLİĞİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN ETTİ

Diyarbakır Valiliği, şehirde iki gündür devam eden olaylar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan etti. 

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, bu akşam saat 22.00'dan sabah saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağının uygulanacağı belirtildi. 

Açıklamada şöyle denildi: "5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince ilimiz merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ilçeleri ile dış ilçeler Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 07.10.2014 günü saat: 22.00’den, 08.10.2014 günü sabah saat:07.00’ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Sokağa çıkma yasağı kararı süre bitiminde duruma göre tekrar değerlendirilecektir." 


Mardin'in Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı, Ömerli, Savur ilçelerinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Mardin’de IŞİD’in Kobani'ye saldırılarını protesto eden PKK yandaşları ile polis arasında çıkan çatışmalardan sonra güvenlik nedeniyle 6 ilçede Valilik emri ile sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Mardin’in Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde saat 17.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı getirildi. Savur, Derik, Mazıdağı ve Dargeçit ilçelerinde ise saat 18.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı konuldu.

Mardin’in Kızıltepe ve Nusaybin ilçesinde olayların büyümesi üzerine polis yetersiz kaldı. Gerginliğin had safhada ulaştığı Kızıltepe ve Nusaybin ilçesinde olaylar kontrolden çıktı. Nusaybin ilçesinde bir dershane ateşe verildi. Birçok noktada göstericiler polis ile çatıştı. İlçelerde birçok resmi kurum, okul binası, banka, market ateşe verildi. Yollar trafiğe kapatıldı. İlçelere giriş ve çıkış yapılamıyor.

ERCİŞ'TE DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Van Valiliği, olayların devam ettiği Erciş İlçesi'nde saat 18.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

DÜKKANLAR YAKILDI

Van'ın Erciş İlçesi'nde, Suriye'nin Kobani kentine IŞİD militanlarının saldırısını protesto gösterilerinde bugün çıkan olaylar öğleden sonra arttı. Göstericiler Atatürk ve İnönü caddelerindeki onlarca işyeri ve banka şubelerini ateşe verdi. Göstericiler, itfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesini de önledi.

BATMAN VALİLİ AÇIKLADI

Batman Valiliği, iki gündür olayların sürdüğü kentte ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yarın, kentteki tüm okullarda da eğitime bir gün ara verildi. 


AJANSLAR
<< Önceki Haber İşte sokağa çıkma yasağı ilan edilen il ve ilçeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER