İyileşmesi için gerekli olan şey bakın ne?

15 yaşında 15 kilo olan Asya için doktorların önerdiği şey sizde olabilir

İyileşmesi için gerekli olan şey bakın ne?

Antalya'da günden güne eriyen ve bugün 15 kilo ağırlığındaki 15 yaşındaki Asya Hisar'ın hastalığına çare bulunamıyor.

Doktorları, Asya'nın tedavisi için anne sütü önerdi. Şerife Özlem- Orhan Hisar çiftinin kızları Asya, 14 yıldır Antalya ve Ankara'daki hastanelerde yaşam mücadelesi veriyor. Hastalığına ilişkin kesin teşhis konulamayan ve günden güne eriyen Asya, tıbbın çare bulamadığı hastalığı yüzünden 15 kiloya düştü. 

Asya'nın rahatsızlığının 1- 1.5 yaşlarında kusma ve ishalle başladığını belirten baba Orhan Hisar, "Antalya'da götürdüğümüz doktorlar vitaminsiz kaldığını söyledi. Durumu ağırlaşınca Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürdük. Çölyak hastalığı teşhisi konuldu ve ömürboyu diyet yapması gerektiği söylendi. Hastalığın devam etmesi üzerine 5-6 yaşlarında haşimato tiroidi, 9 yaşında tip 1 diyabet, 11 yaşında ise çoklu organ yetmezliği tanıları konuldu. Sonrasında tip 1 diyabet haricindeki diğer tanıların kesin olarak olmadığı belirlendi" dedi.

 Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1.5 yaşındayken inek sütü ve ek gıda alerjisi tanısı konulduğunu anlatan Şerife Özlem Hisar ise tedavide anne sütü önerildiğini belirterek, sütü olan annelerin Asya'ya az da olsa vermeleri için çağrıda bulundu.
<< Önceki Haber İyileşmesi için gerekli olan şey bakın ne? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER