İzmir'de sağanak yağış etkili oldu

İzmir'de gece boyunca süren ve zaman zaman şiddetini artıran sağanak nedeniyle kentin bazı semtlerinde su baskınları yaşandı.

İzmir'de sağanak yağış etkili oldu

Sağanak nedeniyle İzmir kent merkezi ve ilçelerinde bazı sokak ve  caddelerde su birikintileri oluştu. Yollarda biriken sular nedeniyle araçların  güçlükle seyrettiği görüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler  rögarları temizleyerek suları tahliye etmeye çalıştı. Ekipler Fevzipaşa  Caddesi'nde yoğun araç geçişi nedeniyle bozulan yol için de çalışma başlattı.

        
Öte yandan Alsancak semti 1. Kordonda bulunan bazı işyeri sahipleri ise  dükkanlarını su bastığı gerekçesiyle yetkililere tepki gösterdi. Her yağmur  yağdığında bu baskını tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ileri süren Aydın  Budak, işyerini su basacak endişesiyle evine gidemediğini ifade etti.

 Budak, ''Dükkanımı su basacak diye çoluğumun çocuğumun yanına  gidemiyorum. Buraya 15 bin lira kira veriyorum ve evime gidemiyorum. Burası 1.  Kordan...İzmir'in en pahalı, en sosyetik yeri. İşte bu halde... Alt yapı yok. Konuştuk mu biz suçlu oluyoruz'' dedi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre dün akşam  saatlerinden itibaren Güney'den esen fırtınayla birlikte İzmir ve çevresinde  etkili olan kuvvetli ve gökgürültülü sağanağın bugün akşam saatlerine kadar  etkili olması bekleniyor. En fazla yağışın kent merkezine ve metrekareye 56  kilogram olarak düştüğü belirtildi.

Yağışların Pazar günü de devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri  kuvvetli yağış ve fırtınanın neden olabileceği ani sel baskını, soba  zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara  karşı tedbirli olunması tavsiyesinde bulundu.
         
<< Önceki Haber İzmir'de sağanak yağış etkili oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER