İzmir'i karıştıran olayın sırrı çözüldü

İzmir’in bazı ilçelerinde akşam ezanının yaklaşık 18 dakika erken okunmasının sebebi belli oldu.

Samanyolu Haber Hisar Camii'nde

İzmir’in merkezdeki bazı ilçeleri dün erken akşam ezanı okunmasının şaşkınlığını yaşadı. Çiğli, Karşıyaka, Konak ve sahil kesimindeki bazı ilçelerde akşam ezanı yaklaşık 18 dakika önce okunmaya başlandı. Ezan birkaç saniye sonra sustu. İzmir’de yanılan bazı vatandaşlar orucu erken bozup iftar yaptı. 

İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın talimatıyla İl Müftülüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ezanın neden erken okunduğunu belirlemek için çalışma başlattı. Olayın sır perdesini aralamak için Hisar Camisi’ndeki ezan yayın odasında bulunan cihazlar incelemeye alındı. Cihazların kurulumunu sağlayan özel firmayla da bağlantıya geçilerek gerekli incelemeleri yapması istendi. 

Merkezi ezanın Hisar Camii’nden canlı olarak okunduğu, telsiz sistemiyle bazı ilçelerdeki camilerden bu ezanın yayınlandığı belirtildi. İncelemelerde, ezanın merkezi okunmasını sağlayan telsiz frekansının şifresinin çözülerek korsan giriş yapıldığı saptandı. Amatör bir telsizcinin de olaya karışmış olabileceği, bu yönde çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi. 

Kadifekale semtindeki telsiz rolelerinde de inceleme başlatılırken, bundan sonra böyle bir olay yaşanmaması için sinyal kesici cihazların (jammer) kullanılmasına karar verildiği belirtildi.

DHA
<< Önceki Haber İzmir'i karıştıran olayın sırrı çözüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER