Jammer cihazı ile hırsızlık yapan zanlı yakalandı

Otoparklarda insanların park ettiği arabasını tam kilitleyeceği zaman jammer cihazı ile uzaktan kumandayı etkisiz hale getiren hırsız yakalandı.

Jammer cihazı ile hırsızlık yapan zanlı yakalandı

İstanbul’da park edilmek üzere olan araçların kilitlenmesini Jammerla engelleyip hırsızlık yaptığı öne sürülen Ramazan S. (43) yakalandı. Benzer çok sayıda suçtan aranan şüphelinin iki ayrı otomobilden hırsızlık anı güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

Park halindeki otomobillerden gerçekleştirilen hırsızlık olaylarıyla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, soygunların gerçekleştiği otoparklardaki güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Kayıtlarında, iki ayrı otoparkta farklı tarihlerde meydana gelen hırsızlık olaylarının güvenlik kameralarına yansıdıkları belirlendi. 

1 Ocak günü kameraya yansıyan ilk görüntüde, şüpheli, otoparkta önce yaya olarak eli cebinde dolaşıyor. Bir süre sonra otomobilini, park halinde bir başka otomobilin önüne park ediyor. Jammerle kilitlenmesini engellediği park halindeki otomobile giriyor. Arama yapıp bir şeyler aldıktan sonra kendi otomobiline geçiyor.

21 Şubat günü kameraya yansıyan ikinci görüntüde ise şüpheli park halindeki bir otomobilden inerken görülüyor. Şüpheli daha sonra kapısını açtığı bir başka otomobilin içini arıyor. Bir süre sonra uğraşmasına rağmen bagaj kapısını açamıyor. Ardından sağ arka kapısını tekrar açtığı otomobilden bir şeyler alarak kendi otomobiline geçiyor.

Her iki görüntüdeki kişinin de benzer suçlardan 23 ayrı suç kaydı bulunan Ramazan S. olduğunun belirlenmesi üzerine, Bakırköy’de düzenlenen operasyonla Ramazan S. gözaltına alındı. 

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan Ramazan S.’nin 30 ayrı mahkeme tarafından arandığı ortaya çıktı. 

Ramazan S., 12 ayrı otomobilden benzer yöntemle hırsızlık yaptığı iddiasıyla Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

<< Önceki Haber Jammer cihazı ile hırsızlık yapan zanlı yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER