Jandarma ülkeye sokulurken kıskıvrak yakaladı!

Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı'nda deniz araçlarından kaçakçılık yaparak 20 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlenen 30 kişi gözaltına alındı.

Jandarma ülkeye sokulurken kıskıvrak yakaladı!

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan istihbari çalışmalar  sonucunda, M.H liderliğindeki suç örgütünün Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerden deniz motorini adı altında yurda girişi yasaklanan, çevre ve insan sağlığı açısından tehlikeli olan "LCO" isimli bir maddeyi getirdiği bilgisine ulaştı.


         Ekipler, kamu görevlilerine rüşvet veren suç örgütü elemanlarının sahte  belgeler düzenlenip, gümrük mevzuatı çerçevesinde yalan beyanda bulunulması  sonucunda kaçak akaryakıtı yurda soktuklarını, bunun büyük kısmını karaya  çıkartarak piyasaya sürmek suretiyle haksız kazanç sağladıklarını tespit etti.

         Çeşitli kimya laboratuvarlarının da kaçakçılığın sürekliliğini sağlamak  için suç örgütüne yardım ettikleri bilgisine ulaşan jandarma ekipleri,  kaçakçılığın Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı'nda bulunan bazı deniz  araçlarından, akaryakıtın gizli şekilde karaya çıkartılarak piyasaya sürülmesi  şeklinde yapıldığını belirledi.


         Çalışmalar sonucunda ekipler, suç örgütünün, akaryakıtı karaya çıkartmak  için yoğun olarak Pendik Limanı, Yenikapı bölgesinde bulunan Kumkapı Balıkçı Hali  ve Küçükçekmece bölgesindeki kanalı kullandıklarını, bunun dışında uygun  buldukları Marmara Denizi'ndeki kıyılardan karaya transferi gerçekleştirdiklerini  tespit etti.
         
         -Radardan kurtulma yolları-
         
         Şüphelilerin, radara yakalanmayı önlemek için denizde hareket eden  tankerlerin yanına, özel yapım teknelerle yanaşarak alabora olmayı dahi göze  almak suretiyle yakıtı aldıkları, akaryakıtın karaya çıkartılması esnasında da,  teknik takipten kurtulmak için şifreli telefon görüşmesi yaptıkları, ayrıca  sinyal kesici jammer cihazlarından kullandıkları anlaşıldı.

         Jandarma ekiplerinin bu suç örgütüne yönelik 15 ayrı adrese, münferit  olarak yaptıkları operasyonlarda toplam 5 bin 275 ton kaçak akaryakıt ile suçta  kullanılan 7 deniz tankeri, 11 tekne, 2 minibüs ve 1 kamyon ele geçirildi. Ara  operasyonlarda yakalanan 20 suç örgütü üyesi hakkında da gerekli adli işlemler  gerçekleştirildi.

         Diğer şüphelilerin adreslerini belirleyen ekipler, İstanbul başta olmak  üzere Kocaeli, Yalova ve Zonguldak'ta 35 farklı yere yaptıkları operasyonda ise  organize suç örgütü lideri M. H. ile birlikte 30 kişiyi göz altına aldı.  Aramalarda, 3 tabanca, 42 adet tabanca fişeği ile 1 tane jammer cihazı ele  geçirilirken, yine sahte olarak düzenlenmiş nüfus cüzdanı, avukat kimlik kartı,  MİT görevlisi kimliği gibi belgelere de el konuldu.

         Örgütün faaliyetlerini inceleyen ekipler, sahte kimlikler hazırlayarak  kendisini subay, istihbaratçı olarak tanıtan bir şahsın, bu şekilde örgüt  üyelerinin bir kısmından da, yakalanmalarını önleme vaadiyle para alarak  dolandırıcılık yaptığını belirledi.

         Akaryakıt kaçakçılığından yaklaşık 20 milyon lira haksız kazanç elde  edildiğini tespit eden ekipler, jandarmada işlemleri tamamlanan 30 şüpheliyi adli  makamlara sevk etti.
         
<< Önceki Haber Jandarma ülkeye sokulurken kıskıvrak yakaladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER