Jandarma ve Sahil Güvenlik'le ilgili yeni değişiklikler

Jandarma ve Sahil Güvenlik'in İçişleri Bakanlığı'na bağlanacağını açıklayan Başbakan Davutoğlu, "Jandarmalarımız İçişleri Bakanlığı’nın belirleyeceği özel kıyafet giyecek" dedi.

Jandarma ve Sahil Güvenlik'le ilgili yeni değişiklikler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Jandarma ve Sahil Güvenlik'in İçişleri Bakanlığı'na bağlanacağını açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında İç Güvenlik Paketi'yle ilgili bilgi verdi. Davutoğlu, Jandarma ve Sahil Güvenlik'in İçişleri Bakanlığı'na bağlanacağını açıkladı.

Davutoğlu konuyla ilgili yaptağı açıklamada, "İçişleri Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç var. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün etkinliğini güçlendirecek tedbirler alacağız. Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarının atama ve sicil bilgileri doğrudan İçişleri Bakanlığı'na bağlanacak. Askeri konular hariç yetkiler İçişleri Bakanlığı'na veriliyor. Jandarmalarımız İçişleri Bakanlığı’nın belirleyeceği özel kıyafet giyecek." dedi. PASAPORT VE SÜRÜCÜ BELGELERİ EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN İŞİ DEĞİLDİR"
Başbakan Davutoğlu, reform olarak tabi ettiği düzenlemeleri şu şekilde sıraladı: "Doğum, evlenme, boşanma ve ölüm gibi hallerde nüfus müdürlüklerine gitme zarureti ortadan kalkacak. Nüfus müdürlüğüne gitmeden doğrudan bildirimle tescil yapılabilecek. İsim ve soy isim değişiklikliği ile ilgili mahkeme kararı artık olmayacak. İsim kişinin kendisinin seçmesinin en doğal hakkı olduğu bir husustur. Vatandaşlarımız tek dilekçeyle bu soy adını kullanmak istiyorum diyecek. Nüfus ve kayıt örneği ikametgah gibi belgeler e-devlet üzerinden verilecek. Pasaport ve sürücü belgeleri Emniyet Genel Müdürlüğünün işi değildir. Güvenlikle ilgili bir konu değil. Pasaport alacak olan bundan sonra Emniyet Genel Müdürlüğüne gitmeyecek Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne gidecek. Bunlar artık polisiye alanlar değil vatandaşlık hakları ile ilgili alanlardır" İşte yeni düzenlemeyle yapılacak bazı değişiklikler..
GÖZALTI SÜRESİ

Polise 24 saat gözaltı yapma hakkı veriliyor. Ancak bu yetki için üst amir ya da mülki amirden onay alma ve savcıya bilgi verme şartı getiriyor. Savcı gerek görürse, bunu 48 saat uzatabilecek. Zanlı en geç 4 günde Hakim karşısına çıkarılacak. MOLOTOF RESMEN SALDIRI SİLAHI OLACAK

Molotof kokteyli konusunda yasalardaki muğlaklık ortadan kaldırılacak, molotof resmen saldırı silahı kapsamına alınacak.

MASKE İLE GÖSTERİ YAPMAK SUÇ OLACAK

Gösterilerde, yüzünü kapatmak suç sayılacak. Gösteri alanına silahla girilmesine izin verilmeyecek. Gösteri alanına silahla girdiği saptananlara verilen ceza arttırılacak.

MALA ZARAR VERENLER, BEDELİNİ ÖDEYECEK

Toplumsal olaylarda verilen zararlar, suçluya rücu edilecek. Bu rücu zaman aşımına tabii olmayacak.

BONZAİ UYUŞTURUCU SAYILACAK, UYUŞTURUCU İMAL VE SATIŞI TERÖR SUÇU OLACAK

Bonzai, tıpkı eroin gibi uyuşturucu kapsamına alınacak. Uyuşturucu imal ve satışı suçu, terör suçları kapsamına alınacak.

SOSYAL MEDYAYA DENETİM GELİYOR

Sosyal medyaya şiddet çağrısı yapan ve nefret söylemi yayan yayınlar konusunda denetim ve ceza geliyor.
<< Önceki Haber Jandarma ve Sahil Güvenlik'le ilgili yeni değişiklikler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER