Jet Fadıl'dan komik bahaneler

Verdiği sözleri tutamaması üzerine, Feyzioğlu’nun Barolar Birliği’nde yaptığı konuşmayı bile bahane eden 'Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz, devremülk sisteminde ödeme yapamadı. Defalarca erteleme yapan Akgündüz,müşterilerine şimdi de “En erken Eylül” dedi ama sonuç süpheli..

Jet Fadıl'dan komik bahaneler

Kamuoyunda ‘Jet Fadıl’ adıyla bilenen Fadıl Akgündüz, kira geliri üzerine kurduğu devremülk sisteminde ödemeleri yapmayınca müşterilerinin büyük tepkisi ile karşılaştı. Akgündüz, şirketi arayan ve ödemelerin neden geciktiğini soran müşterilerine 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sürecinden Soma maden kazasına kadar uzanan bir sürü sebep gösterdi. Caprice Gold Palace müşterilerine birer mektup yazan Akgündüz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun yaptığı konuşmaların bile piyasaları bozduğunu ve tüm hesaplarını da alt üst ettiğini iddia etti.

İKİ KEZ MEKTUP YAZDI

Daha önce dolandırıcılıktan 1.5 yıl hapis yatan Fadıl Akgündüz, Bayrampaşa’da yaptığı Caprice Gold Palace Otel’den devremülk alanlara Aralık 2013’ten itibaren kira geliri sözü vermişti. Jet Fadıl bu projeden sonra Maldivler’de de bir başka projeyi benzer bir sistemle satışa çıkarmıştı.

Vatan'ın haberine göre Fadıl Akgündüz Ocak-Şubat ve Mart aylarında yapamadığı ödemeler için müşterilerine bir mazeret mektubu yazdı. O mektupta Mayıs ayından sonra ödemelerin normale döneceğini belirten Akgündüz, şu noktalara dikkat çekti:

“Hepinizin bildiği üzere ‘Gezi olayları’ ve ’17 Aralık operasyonu’ piyasayı ve özellikle mülk satışlarını son on aydır çok etkiledi. Özellikle 17 Aralık operasyonundan 30 Mart seçimlerine kadar ‘Vergi Barışı’ taksitlerinin son ödemesinin de 30 Nisan’da yapılacak olması eklenince, piyasadaki nakit ihtiyacı daha da artmıştır. Bu önemli dönemeci geçerken sizlerin aylık gelirlerinizi birkaç haftadır geç yatırdığımız için sizlerden özür diliyoruz. İnşallah Mayıs ayından itibaren bu ödemeleri tekrar günlük hale getirecek ve hatta eskiden olduğu gibi hesaplarınıza erken yatıracağız. Liderlerimizin deyimiyle 30 Mart’ta bir istiklal mücadelesini başarıyla geçen ülkemizin önünde çok güzel bir gelecek bizleri bekliyor.”

Ancak Akgündüz, Mayıs ayında da ödemeleri yine yapamadı. Şirketi arayanların ve ‘Ne oluyor’ diyenlerin sayısı artınca yeni bir mektup daha yazmak zorunda kaldı. Akgündüz ikinci mektubunda bu kez başka gerekçeler ortaya koydu: 

“30 Mart seçimlerinden sonra piyasalara bir hareket gelmesi bizi oldukça sevindirmiş ve satışların eski yüksek seviyelerine geleceği yönünde bizi ümitlendirmişti. Bundan dolayı size gönderdiğim yazıda Mayıs ayında aylık ödemelerinizi günlük düzeye çekebileceğimizi bildirmiştim. Ancak Nisan ayının son haftasından beri piyasayı tedirgin eden bazı gelişmelerin olması ne yazık ki vatandaşın tekrar bir bekleme sürecine girmesine neden olmuştur. Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın ve Barolar Birliği Başkanı’nın konuşmaları ve Soma’daki son elim kazanın belli mihraklar tarafından hükümet aleyhtarı provokatif eylemlere dönüştürülmesinin üzerine Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili belirsizlik de eklenince, gayrimenkul satışları başta olmak üzere piyasalardaki satış hareketleri tekrar bir durgunluğa girmiştir.”

"DARLIK ÇEKENE SÜRE VERİLMELİ"

Akgündüz mazeretlerini Kur’an-ı Kerim'den de ayetlerle desteklemeye çalıştı. Yazdığı mektupta Bakara Suresi 280. ayeti hatırlatıp “‘Eğer borçlu darlık içindeyse ona eli genişleyinceye kadar süre vermek vardır’ hükmüne göre gösterdiğiniz anlayış ve şirkete karşı sürdürdüğünüz güçlü güven için sizlere sonsuz teşekkürler ediyoruz.” dedi..

"BOŞUNA ARAMAYIN YAZIN ÖDEME YOK"

Şimdi şirketi arayanlara en erken Eylül ayında ödeme yapılabileceği belirtti.. Akgündüz şirketi boşuna aramayın mesajı da verdi: 

“Şirketimize telefon ederek her gün aynı soruları sormanız, telefonun diğer ucunda bulunan personelimizin size yeni bir cevap vermesini sağlamayacaktır. Çünkü personelimiz de size belli aralıklarla gönderdiğim bu bilgiler dışında başka bir bilgiye sahip değildir. Yüce Allah’ın Kuran’ı Kerim’inde buyurduğu gibi ‘Her zorluğun arkasında bir ferahlık vardır’ ayeti kerimesindeki hikmetin en kısa zamanda tecelli edeceğine olan inancımızı zikrederek sizleri Allah’a emanet ediyorum.”

<< Önceki Haber Jet Fadıl'dan komik bahaneler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER